2 toetjes avond: Chocolade Mousse en Appel-Ananas Crumble

posted in: Desserts | 0

Wat is er nu heerlijker dan een diner met 2 toetjes? Ik zou het in ieder geval niet weet, maar je kunt ze natuurlijk ook apart maken, het is in ieder geval genoeg voor 4 personen.

Hemelse chocolademouse

Nodig:

  • 225 g pure chocolade
  • 70 g boter
  • 375 ml slagroom
  • 2-3 el suiker
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 el Amaretto

Hoe maak je het:

  1. Smelt de chocolade samen met de boter au-ban-marie in een grote kom.
  2. Klop de slagroom met de suiker stevig, maar niet te stijf.
  3. Klop de eieren los met de honing en Amaretto.
  4. Roer het chocolademengsel, de slagroom en het eiermengsel voorzichtig door elkaar.
  5. Doe het mengsel in glazen en laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.

Appel-ananas crumble

Nodig

  • 1/2 kilo appels
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • 125 g ananasstukjes (uit een blikje)
  • 80 g bloem
  • 80 g boter, in blokjes
  • 50 g suiker

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter.
  2. Schil de appel en snijdt ze in stukjes.
  3. Meng de appel, ananas, kaneel en poedersuiker.
  4. Doe de bloem en blokjes boter in een kom en wrijf met de vingertoppen tot het op broodkruimels lijkt. Roer vervolgens de suiker erdoor.
  5. Leg de appel en ananasstukjes in de schaal en verspreid de deegkruimels over het fruit.
  6. Bak de crumble in de oven totdat de bovenkant goudbruin is 25-30 minuten.
  7. Serveer eventueel met ijs of slagroom.

Leave a Reply