Vanille-rode bessen yoghurtijs

posted in: Desserts, Snacks | 0

Nu de dagen steeds warmer worden, wil je iets fris om af te koelen. En dat was nu precies waar ik vandaag zin in had. En ik kan natuurlijk mijn heerlijke ijskoffie maken, maar daar had ik vandaag geen zin in. Ik had zin in ijs! Heerlijk fris zomers ijs, en dat wil dus zeggen geen 3 chocolade roomijs van de Hertog, want hoewel die heerlijk is heb ik erna altijd zo’n dorst dat ik wel 2 liter water kan drinken.
Ik had zin in iets frissers, dus na een beetje surfen op internet naar andere mogelijkheden die natuurlijk ook gezonderen moeten zijn dan 3 chocolade-ijs, kwam ik op yoghurtijs. Het is heerlijk fris en later dorstlessend, bevat geen vet (ja natuurlijk wel 130g suiker, maarja je kunt niet alles hebben). Neem er wel de tijd voor want als je geen ijsmachine hebt kan het zo 8 uur duren voordat het klaar is :(
Nog een laatste tip ik zeg in het recept niet voor niets biologische yogurt (niet denken wat een onzin), want die yoghurt is veel dikker dan gewone yoghurt en dat heb je nodig voor dit ijs, je zou overigens ook griekse of bulgaarse yoghurt kunnen nemen, maar die is helaas niet vetvrij :(
Het eindresultaat van dit ijs was echt heerlijk, het zoete van de vanille, het zure van de bessen en het frisse van de yoghurt vormen echt een perfecte combinatie :)
Het staat natuurlijk vrij om andere soorten fruit te gebruiken als er geen rode bessen te krijgen zijn of als je die niet lekker vindt…

Fris vanille-rode-bessen-yogurtijs

Nodig:
– 860g magere biologische yogurt (bijna 1 pak)
– 135 g vanille suiker *
– 2 eiwitten
– 2 tl vanille-extract
– 200 g rode bessen (je kan natuurlijk ook ander fruit, of meer fruit gebruiken)

Hoe maak je het:Meng de yogurt en vanille-extract en zet weg.
Klop de eiwitten stijf en voeg de suiker er geleidelijk aan toe totdat je zachte pieken krijgt.
Vouw de yoghurt in stappen door het eiwit-mengsel.
Roer de bessen erdoor.
Of maak het ijs verder met de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine of doe het mengsel in een diepvriesdoos (ik heb zelf oude ijsdozen gebruikt) zet het in de vriezer en roer elke 60 min voor zeker 4 uur door met een vork.

* Vanillesuiker kun je maken door vanillestokjes in een luchtdichte doos met gewone kristalsuiker te bewaren, de suiker neemt dan het vanille-aroma op. Je kunt ook het merg van 2 vanille-stokjes nemen en dat door de suiker mengen voor een instant vanille-suiker.

Leave a Reply