Warme tropische ananastaart

posted in: Cake, Desserts, Gebak, Taart | 0

Zin in iets tropisch? Wat is er tropischer dan de combinatie ananas en kokos? Samen gecombineerd in een lauwwarme taart, heerlijk! Ik heb deze taart gemaakt voor een etentje, iedereen vond hem lekker. En niemand had door dat dit een relatief gezonde taart is. Er zit havermout in, één van mijn lievelingsingredienten omdat het zo gezond is, er zitten zo veel vezels, je darmen zullen blijj zijn :)
Ik heb het recept overgenomen van Fat Free Vegan met enige aanpassingen, ik heb er pina colada in plaats van water ingedaan (het had wel iets meer mogen zijn, ik denk dat ik een volgende keer de hoeveelheid zal verdubbelen) en ik heb er kokos ingedaan voor het ultieme tropische en zomerse gevoel.

Nodig:

Aangepast van Fat Free Vegan

80 g Brinta
125 g bloem
110 g bruine suiker
3 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl zout
50 g geraspte, gedroogde kokos
3 el pina colada of water
1 el azijn
2 kleine blikjes ananas op sap
85 g appelmoes
2 el bruine suiker
1 tl kaneel

Hoe maak je het:
Vet een springvorm in (ik heb een van 20cm gebruikt)
Meng de Brinta, bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
Roer de natte ingredienten (pina colada, azijn, ananas met sap van 1 blikje, appelmoes) erdoor, totdat het net gemengd is.
Meng de 2el suiker met het kaneel in een apart kommetje.
Giet het deeg in de springvorm en besprenkel het met het suikermengsel.
Bak 35 tot 40 minuten op 200 graden, totdat een tandenstoker er droog uitkomt.
Laat afkoelen totdat hij lauwwarm is.
Serveer eventueel met slagroom of ijs.

Leave a Reply