Fruitige witlofsalade (met appel, rozijn en walnoot)

posted in: Hoofdgerecht | 2

Witlof is echt zo’n groente waar je niet echt weet wat je er mee moet doen. Het koken is zo saai en ik persoonlijk vind dat niet echt lekker, je kunt het natuurlijk met kaas (en ham voor vleeseters) in de oven maken, maja dat maakt het weer zo bewerkelijk en vettig. Dus wat er dan mee te doen? Probeer deze heerlijke salade eens! Witlof is natuurlijk een beetje bitter van nature en door dat te combineren met zoetige appel en rozijn en een honing-dressing, merk je van dat bittere niks meer en zou ik zelfs durven beweren dat kinderen het lekker zullen vinden.
Daarbuiten is witlof natuurlijk supergezond zoals voor elke groente geldt! Het bevat maar 2 (!) kcal per 100g en veel vezels en vitamine c.
Wist je trouwens dat:
* Witlof pas in 1873 ontdekt is door de Belgen?
* En pas vanaf 1913 daadwerkelijk te koop is?
* Witlof wordt in het donker gekweekt waardoor het bladgroen geen kans krijgt om zich te ontwikkelen

Fruitige witlofsalade


Nodig:
– 6 stronkjes witlof
– 2 appels
– 2 handen rozijnen, geweld
– +/- 10 halve walnoten
– 8 el yoghurt
– 2,5 el azijn
– 4 tl honing
– 1 tl mosterd

Hoe maak je het:

Snijdt de witlof door midden in de lengte richting en snijdt vervolgens weer door midden en dan in dunne reepjes (je kunt eventueel de bittere kern verwijderen).
Snijdt de appel in kleine stukjes en hak de walnoten grof.
Doe de appel, rozijnen en witlof in een grote kom.
Roer een dressing van de yoghurt, azijn, honing en mosterd.
Verdeel de dressing over de salade en zet de salade tot serveren in de koelkast, de salade is het lekkerst als hij koel is.
Roer voor het serveren de walnoten door de salade.

Voor 4 porties

2 Responses

  1. Heb je wel eens geprobeerd om witlof te roerbakken en dan aan het einde iets te carameliseren met suiker?? Ik garandeer je, dat is ook een zálige manier om witlof te eten!

Leave a Reply