Saffraan en basilcum Soepstengels

posted in: Snacks | 1

Soepstengels dat is toch wat voor kinderen zul je misschien denken, maar deze broodstengels zijn zeker weten niet voor kinderen ze hebben een hele bijzondere smaak en nog veel mooiere kleur door de saffraan en ook de smaak van basilicum maakt het een hele lekker en ook nog gezonde snack!

Saffraan-basilicum soepstengels

Nodig:
5-6 saffraandraadjes
1 el warm water
225 g bloem (ik heb volkorenbloem gebruikt: vezels!)
1/2 tl zout
2 tl gedroogde gist
150 ml warm water
1 1/2 el olijfolie
3 tl gedroogde basilicum

Hoe maak je het:
Doe de saffraandraadjes in een kommetje en voeg het warme water toe, laat staan voor 10 minuten.
Zeef de bloem en zout in een grote kom. Roer de gist erdoor en maak dan een kuiltje in het midden van de droge ingredienten. Giet het warme water en het saffraanmengsel in het kuiltje.
Voeg de olie en basilicum toe en meng met een pollepel tot een glad deeg.
Leg het deeg op een met bloem lichtbestoven oppervlakte en kneed voor ongeveer 10 minuten totdat het deeg glad en elastisch is.
Leg het deeg in een kom die je met olie hebt ingevet, dek af met een theedoek en laat ongeveer 1 uur rijzen (let op als je volkorenmeel gebruikt moet het 1.5-2 uur rijzen) totdat het deeg verdubbeld is.
Duw de lucht uit het deeg en kneed het op een lichtbestoven oppervlakte ongeveer 2-3 minuten.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel het deeg in 16 stukjes (ongeveer) en rol het tussen je handen tot lange stengels.
Leg op een bakplaat die bedekt is met bakpapier en let op dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Laat ze nog een 15-20 minuten rijzen onder een theedoek..
Bak vervolgens 15 minuten in het midden van de oven totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

One Response

  1. […] volgende keer ga ik met zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven aan de slag. Het originele recept (hier) van Inge heb ik nauwelijks veranderd. Behalve dat zij volkorenbloem heeft gebruikt en gedroogde […]

Leave a Reply