Pita over? Maak pita-kaneel-vingers

posted in: Snacks | 0

Na het maken van pita-pizzabroodjes donderdag had ik pitabroodjes over en je kan ze natuurlijk wel invriezen, maar na het zien van dit recept op ohsheglows.com wist ik wel wat ik met die overgebleven pita’s ging doen?
Dez pita-kaneel vingers, zijn heerlijk knapperig en zoet wat is een betere combinatie? Ik weet het niet hoor :)
Overigens ik noem het vingers omdat ze een beetje op lange vingers lijken, door de suiker erop en omdat ze lekker knapperig zijn!

Pita-kaneel-vingers

Nodig:
– 2 afbak pitabroodjes
– 4 el bastardsuiker
– 1/2 el koekkruiden
– olijfolie

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden
Meng de suiker en koekkruiden
Knip de pita doormidden zodat je 2 broodjes krijgt (dit gaat trouwens makkelijker als je de pita even 1 minuut in de broodrooster stopt)
Knip de pita vervolgens in reepjes.
Besmeer de reepjes met een kwastje met olijfolie.
Giet de suiker op een bord en wentel de reepjes erdoor, je kunt eventueel de suiker met je vingers aanduwen (en er nog meer opduwen :) )
Leg de pita op een met bakpapier bekleden bakplaat en bak 4 minuten, draai om en bak nog eens 5 minuten, ze zijn dan nog niet helemaal hard, maar ze worden harder naarmate ze afkoelen!

Eet smakelijk! Nog een tip: gedipt in appel-kaneel-kwark (Optimel) of vanille-yoghurt zijn ze ook heel lekker ;)

Leave a Reply