Chocolade-crunch abrikozen

posted in: Snacks | 0

Ik had wat tutti-frutti over (ik vind altijd alleen de gedroogde appels écht lekker) en toen ik dit recept zag staan, wist ik gewoon dat de oplossing was :)
En wat blijkt ze zijn echt heerlijk en ook nog redelijk gezond (er zit fruit in ;)!) De gedroogde abrikoos is lekker zacht en de chocolade, nootjes, cornflakes laag wordt lekker krokant!

Chocolade-crunch abrikozen

Nodig:
-50 g pure chocolade
-30 g amandelen
-30 g Cornflakes (ik heb deze super-vezel cornflakes van Kellogs gebruikt, maar ik denk dat je ook gewone niet-100%vezel cornflakes kan gebruiken
– +/- 15 gedroogde abrikozen (kan ook pruimen gebruiken)

Hoe maak je het:
1. Doe de amandelen in een zip-lock of gewoon plastic zakje en sla ze fijn met iets zwaars (ik heb een mok gebruikt)
2. Doe de cornflakes ook in de zip-lock en stamp deze ook redelijk fijn (je wilt kleine stukjes, geen kruimels!)
3. Bekleed een plaat/bord met bakpapier.
4. Doe de chocolade in een klein kommetje en smelt in de magnetron.
5. Doop de gedroogde abrikoos voor de helft in de chocolade en wentel door het amandelen/ Cornflakes mengsel.
6. Leg de abrikozen op het bord en laat in de koelkast hard worden

Geeft ongeveer 15-20 stuks.
Voedingswaarde: +/- 35 kcal per stuk

Leave a Reply