Gezonde geen-oven-nodig mueslirepen

posted in: Snacks | 9

Ik ben dol op mueslirepen (ja ik ben eigenlijk dol op alles waar havermout in zit :)) maar het probleem is dat ze niet echt gezond zijn en dan bedoel ik dat de ingredientenlijst meestal ellelang zijn met allemaal rare e-nummers en andere ingredienten waar ik niet echt van houdt. En diegene die gezond lijken zijn vaak super duur en zijn alsnog heel erg hoog in vet en calorieen. Check deze bijvoorbeeld vandaar dit recept om ze zelf te maken, overgenomen van Love, Veggie and Yoga (beetje zweverige blog, maar wel erg lekkere recepten!) Deze mueslirepen zijn zo makkelijk om te maken, het verpakken van de repen heeft me nog het meeste werk gekost :) het maken zelf kostte iets van 10 minuten! Verder zijn ze gewoon heerlijk en relatief gezond, maar pas wel op door de pindakaas zijn ze wel wat hoger in calorieen! Maarja dat moet ook af en toe kunnen ;)

Bewaar deze repen in de diepvries (want anders gaan ze heel erg plakken door de pindakaas), klaar om gepakt..

En uitgepakt…

… en natuurlijk gegeten te worden :)

Gezonde geen-oven-nodig mueslirepen
Nodig:
1/2 banaan
60g havermout
20g rozijnen
50g honing
70g pindakaas
1 tl koekkruiden
1 tl vanille-extract

Hoe maak je het:
1. Bedek een bakje met plasticfolie om te zorgen dat je het makkelijker eruit kan halen.
2. Prak de banaan fijn.
3. Doe de rest van de ingredienten bij de banaan en roer totdat het goed gemengd is.
4. Stort het mengsel in het bedekte bakje en spreid uit en duw aan.
5. Zet een aantal uur in de diepvries
6. Haal uit de diepvries, snijdt in 6 stukken en wikkel elk stuk in een stuk plasticfolie en bewaar in de diepvries.

Geeft ongeveer 6 stuks.
Per stuks 153kcal

9 Responses

  1. Kan je deze repen ook zonder pindakaas maken?

  2. De Bakparade

    @ Anoniem

    Je kunt deze repen niet zonder pindkaas maken, de pindakaas zorgt ervoor dat alles aan elkaar blijft plakken!

  3. Anonymous

    Je kunt dit met dadels maken en dat plakt ook prima. google ‘make your own larabars’.

  4. Anonymous

    Echt heel erg lekker! Vanochtend gemaakt en nu geproeft, maar deze is zeker voor herhaling vatbaar. Groet, Jessica

  5. Zou je in plaats van pindakaas bijvoorbeeld ook appelstroop kunnen gebruiken?

  6. @ Renske,

    Dat kan wel, amar dan krijg je een hele andere structuur, het wordt dan meer plakkerig; dat kan natuurlijk ook lekker zijn.
    Ik heb ook repen met appelstroop of honing kijk even in de receptenindex.

  7. Anonymous

    Notenpasta of amandelpasta kan ook heel goed ipv pindakaas!

  8. Ik heb nog nooit gehad , dat de repen plakten . Ik doe er honing doorheen, net zo lekker.
    Gewoon alles uitproberen. Ik doe er van alles in , wat me lijkt. Veel zaden , noten bessen.
    abrikozen , dadels , vijgen en alzo meer.

    Eet smakelijk.

Leave a Reply