Pindakaas-pinda muffins

posted in: Cupcakes en Muffins, Gebak | 0

I love pindakaas, het is zo lekker en je kan er zoveel mee: op je boterham, een appel er in dippen, er heerlijke mueslirepen van maken of pindakaasrepen of natuurlijk gewone met de lepel uit de pot (A). En al die opties zijn natuurlijk best gezond, maar af en toe wil je iets minder gezond gewoon om je zelf te verwennen en dan…..
Komen deze heel goed van pas, heerlijk, makkelijk en vooral heeel erg lekker

Pindakaas-pinda muffins

-uit 1 beslag, 100 muffins-

Nodig:
140g bloem
1,5 tl bakpoeder
mespuntje zout
60g bruine basterdsuiker
1 ei
85 ml melk
3 el zonnebloemolie
85g pindakaas
50g pinda’s, gehakt
20g bruine basterdsuiker

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet 6 papierenvormpjes in een muffinbakplaat.
2. Meng de pinda’s en 20g basterdsuiker en zet apart.
3. Meng de bloem, bakpoeder, zout en basterdsuiker (60g) in een grote kom.
4. Klop de eieren los in een aparte kom en roer de zonnebloemolie, melk en pindakaas erdoor (je kunt de pindakaas eventueel in de magnetron verwarmen om het wat vloeibaarder te maken en beter mengbaar)
5. Roer het eierenmengsel door de bloem, en roer totdat het net gemengd is.
6. Verdeel het deeg over de papieren vormpje en bestrooi met suiker-pinda mengsel.
7. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin en dat ze de sateprikker test halen.
8. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze dan verder afkoelen op een rooster.

Geeft 6 muffins

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.