Gezonde Snickers Havermout koekjes (zonder bakken)

posted in: Repen | 21

Ik ben echt op dreef de laatste tijd, dit is alweer zo’n recept dat echt iedereen heerlijk vind, super makkelijk te maken is, je bent in ongeveer 5 minuten klaar en je hebt geen oven nodig. En dat ze echt lekker zijn? Het hele recept was binnen 10 minuten opgegeten door de 2 mannen die op bezoek waren… En als een man zegt dat het op een snickers lijkt dan heb je toch wel iets goed gedaan :)

Heb je liever geen suiker? Er is ook een Suikervrije Snicker Havermout Reep

snickerrepen
Nodig:

  • 3 el melk
  • 80g suiker
  • 1 el cacoa
  • 1,5 tl vanille extract
  • 65g pindakaas
  • 20g zemelen
  • 160g havermout

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een vierkante vorm (ik gebruik altijd een oude ijsbak) met huishoudfolie
  2. Breng de melk, suiker en cocoa in een klein pannetje al roerende aan de kook.
  3. Roer van het vuur af de pindakaas en vanille erdoor totdat het helemaal gemengd is.
  4. Roer de zemelen en havermout erdoor tot het goed gemengd is.
  5. Stort het mengsel in de bekleede vorm en druk met de achterkant van de lepel aan, je kunt ook het overhangende plastic erover vouwen en het dan met je handen aanduwen.
  6. Laat het mengsel een nacht (of een aantal uur) in de diepvries staan en snijdt in in vierkantjes. Je kunt ze een aantal weken in de diepvries bewaren en ze direct uit de diepvries eten.
Geeft 6-8 repen

21 Responses

  1. Geralda

    Lijkt me heerlijk, ga ze gelijk eens proberen.
    Trouwens geweldige recepten allemaal en ik blijf je volgen.

    Ik had de link van bovenstaande reactie nog bezocht, maar vlgs mijn anti-virus zitten er infecties in en werd deze geblokkeerd. Het is maar dat je het weet..

  2. Irene

    Hmmm echt lekker! Ik heb lijnzaad gebruit ipv zemelen, kan ook prima.

  3. Renee

    Woow dit klinkt goed! Even een vraagje, stel dat ik dit ga maken om op mijn werk te trakteren: als ik dit ‘s ochtends uit de vriezer haal, zijn ze dan nog in goede staat rond koffietijd (bij gebrek aan een koelkast)?

    Ben heel benieuwd :)

  4. alice

    ik heb het net gemaakt, maar weet niet of het goed gaat komen, was nog erg los, kruimelig. goed aangedrukt en in de diepvries gedaan. misschien een rare vraag maar el is toch eetlepel?
    anders maar over de yoghurt oid doen, ruikt wel erg lekker :)

  5. De Bakparade

    @ Alice
    Dat is raar, een el is idd een eetlepel, maar misschien een grotere eetlepel gebruiken? Of nog wat extra melk erbij doen? En goed doorroeren en aanduwen, dan zou het goed moeten komen….

  6. alice

    ik ga het nog een keer proberen. ruikt echt super lekker. Laat het nog even weten of het is gelukt.

  7. alice

    ik weet al wat het probleem was, ik wou ze zonder suiker maken en heb stevia gebruikt, maar dat wou dus niet zoals ik het wou. met suiker is het prima gelukt, ze zijn heerlijk en de kinderen zijn er ook gek op.
    erg leuke en lekkere recepten allemaal.
    groetjes alice

  8. linneke

    Ipv gewone suiker kunnen ze ook gemaakt worden met kokosbloesemsuiker of palmsuiker. Deze zijn geraffineerd en geven het een beetje de karamelsmaak van de snicker :-)

  9. Gewoonkim

    Ik weet nog van de vorige keer dat het erg vullende, lekkere reepjes waren dus heb ze vandaag weer eens gemaakt! Status: in de freezer.

    Wat een goed idee om ze door de yoghurt of op ijs te doen! :)

  10. Jolien

    Echt superlekker!!
    Ik had geen pindakaas in huis dus heb ik in plaats daarvan 60 gr nutella choco gebruikt.
    Ik had ook geen vanille-extract, dus heb ik vanillesuiker genomen (70 gr gewone suiker en 1 pakje vanillesuiker).
    Dit lukte ook goed :D

    Ik nam soms ook een stukje mee naar het werk als tussendoortje. Als ze ontdooit zijn, zijn ze ook heel lekker, er zit misschien zelfs nog meer smaak in dan ;)

    alvast bedankt voor het super recept!!
    Nog veel succes met nieuwe ideetjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.