Volkoren bosbessen ontbijtscones

posted in: Brood | 1

Je hebt verschillende soorten scones sommige zijn voor lekker tussendoor te eten met clotted cream (slagroom dus) en jam (deze dus) en sommige zijn wat gezonder en kunnen met een kop cafe-au-lait ook heel goed dienen als heerlijk verwen / zondagsontbijt.

Volkoren bosbessen scones


Nodig:
300g volkorenbloem
55g suiker
1/4 tl zout
1/2 tl zuiveringszout
1,5 tl bakpoeder
55g boter
180 ml melk
3/4 el azijn
1 el lijnzaad + 3 el warm water
140g bosbessen (ik heb bevroren gebruikt)

Hoe maak jet het:
1. Snijdt de boter in kleine stukjes en zet 1h in de diepvries.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden
3. Meng de bloem, suiker, zout, zuiveringszout en bakpoeder in een grote kom.
4. Meng de melk en azijn en laat 5 minuten staan.
5. Kneed de boter met je vingers door de bloem, tot het op broodkruim lijkt, doe het niet te lang, het maakt niet uit als je nog stukjes boter ziet!
6. Meng de melk en het lijnzaad + water
7. Roer met een vork de natte ingredienten door de droge tot het net gemengd is. (roer niet te lang want dan worden de scones taai!)
8. Vouw de bosbessen erdoor.
9. Leg grote hoopjes deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
10. Bak de scones +/- 20 minuten in het midden van de oven.
11. Haal de scones met een paletmes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Geeft ongeveer 8-9 scones

One Response

  1. Hi Inge!
    Leuke blog! :) Heb al wel dingen gezien die ik ook wil proberen! :P
    xx en tot vrijdag Ellen

Leave a Reply