Banaan Kers Kokos brood

posted in: Brood | 4

Wow veel te lang niet gepost (bijna 10 dagen niet :S) en geen enkel excuus waarom niet ik heb wel tijd om te bakken en te posten en ik heb genoeg gebakken om te posten, maar het kwam er gewoon niet van op de 1 of andere manier, maar ik zal proberen om het de komende dagen goed te maken door wat vaker te posten, ik heb namelijk een aantal heerlijke recepten om te posten:
1. banaan-kokos-kers brood
2. kiwi-sorbetijs
3. worteltjestaart koekjes
4. koffie-ijsjes

Maar ik zal vandaag beginnen met mijn favoriet de banaan-kokos-kers brood van Ohsheglows. Dit is een heerlijk vochtig bananenbrood om die overrijpe bananen mee op te maken en er zit ook nog kersen in die op dit moment natuurlijk op hun allerlekkerst zijn en heerlijke kokos, volgens mij kan het haast niet beter :)

Banaan Kers Kokos brood

Nodig:
250g volkorenbloem
1,5 tl bakpoeder
0,5 tl zout
1 tl koekkruiden
1 el lijnzaad
3-4 bananen (3 grote of 4 medium)
5-6 el appelmoes
90g honing of stroop
8 kersen, door de helft en zonder pit
geraspte, gedroogde kokos

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng alle droge ingrediƫnten.
3. Meng alle natte ingrediƫnten en prak de bananen erdoor op 1 na, snijdt deze in plakjes en roer door het natte mengsel.
4. Roer het natte mengsel door het droge tot het net gemengd is.
5. Giet in een cakevorm.
6. Duw de kersen half in het beslag en bestrooi met de kokos, duw dit ook een beetje aan (anders valt het straks er allemaal af als je het brood gaat snijden)
7. Bak 45 minuten totdat het goudbruin is.

4 Responses

    • De Bakparade

      Ik weet niet wat je er niet lekker aan lijkt, maar het is heel lekker! Ik ken de recepten van fatfreevegan en over het algemeen zijn ze heel lekker :)

  1. Nadja

    HAllo,

    Heb jouw website recent ‘ontdekt’. Erg leuk! Jouw reviews vind ik leuk om te lezen en mooie recepten heb je. Mijn nog-te-bakken-lijst is al erg lang, maar ik heb al wat recepten hier gezien die ik toch zeker op mijn lijst ga zetten :-)
    Over deze cake (die erg lekker klinkt btw): ik heb deze week voor een reep die ik wil maken dadelstroop gekocht. Kan ik die ook voor deze cake gebruiken? Ik heb nog nooit dadelstroop geproefd, dus geen idee of de ‘smaak’ wel past.

    Groetjes,
    Nadja

    • Inge

      Dank je wel! Wat leuk dat je zo enthousiast bent :) dadelstroop lijkt me qua smaak geen probleem hoor :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.