Geroosterde Kikkererwten deel III: Salt and Vinegar Kikkererwten

posted in: Snacks | 3

Geroosterde kikkererwten ik heb ze al eens eerder gemaakt (zie hier en hier) en ze zijn heerlijk en heel populair (volgens Google Analytical) dus hier nog een variatie omdat ik kikkererwten over had (vandaar de kleine portie, niet omdat ik alles al opgegeten had :P)

Salt and Vinegar Kikkererwten

Nodig:
100g gekookte kikkererwten
2 el azijn
veel zout

Hoe maak je het:
1. Doe de kikkererwten en azijn in een afsluitbaar bakje, schud en laat marineren (minimaal half uur).
2. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Leg de kikkererwten op de bakplaat, bestrooi met veel zout.
4. Bak de kikkererwten 30-40 minuten en roer elke 10 minuten, totdat ze knapperig en goudbruin zijn.

Geeft 1 portie

Per portie:
110 kcal
8g eiwit
13g koolhydraten
3g vet
0g onverzadigd vet
7g vezels

3 Responses

  1. Nou ik ga het proberen kikkererwten in blik, ik ben bang dat het dan te zacht is en de kikkererwten in blik hebben ook een velletje maar ik ga het gewoon proberen in de oven voor te bereiden! Spannenddddd

  2. Late reactie van mij, maar die velletjes gaan er heel gemakkelijk vanaf op de volgende wijze: laat een blik kikkererwten uitlekken, breng ze dan over in een schone theedoek. Vouw die als het ware dicht en rol met niet al te veel druk heen en weer. Vrijwel alle velletjes zijn dan los en gemakkelijk te verwijderen.
    De geroosterde kikkererwten zijn superlekker!

  3. Vandaag gemaakt.. was te ongeduldig en dus de oven iets hoger gezet…dat was niet handig, nu zijn ze verband. Maar die wel geluk waren smaakte best goed :)

    (al vind ik ze gekookt met tomatensaus, ui en knoflook het best!)

Leave a Reply