Heerlijke Scones

posted in: Gebak, Snacks | 0

Ik heb al eens eerder een recept geplaats voor scones: pompoen-rozijn , bosbessen en gewone. Maar deze ‘gewone’ scones waren zo goed gelukt (was eerlijk gezegd de vorige gewone al weer vergeten) dat ik het recept met jullie moest delen.
Belangrijk is dat de boter ijskoud is, ik heb het in stukjes gesneden en in de diepvries gelegd voor 30 minuten ofzo. Verder is het belangrijk dat je het deeg niet te goed kneed, er moeten nog kleine klontjes boter in het deeg zitten dat zorg er juist voor dat ze heel erg luchtig worden. En tenslotte is het belangrijk dat je het deeg heel dik uitrolt, pak er maar een centimeter bij want 2cm is veel dikker dan je denkt ;)
En serveer ze natuurlijk met jam en slagroom en of course a cup of tea :)

Heerlijke Scones
Recept van Joy of Baking

Nodig:
260g bloem
50g suiker
1,5 tl bakpoeder
1/4 tl zout
113g boter, in stukjes en tenminste 30min in de diepvries
160 ml karnemelk
1 tl vanille-extract

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
3. Kneedt de ijskoude boter in de bloem totdat er een soort van broodkruimel mensel ontstaat.
4. Voeg de melk en vanille toe tot er een deeg vormt.
5. Stort het deeg op een bestoven werkoppervlakte en vorm er een dikke plak deeg van (ongeveer 2,5 cm dik), kneed het deeg niet, vorm het alleen. (als je het kneedt dan zal het niet zo lekker luchtig worden)
6. Snijdt er rondjes uit (ik heb een glas gebruikt) en leg op de bakplaat als er deeg overblijft vorm je er weer een dikke plak van en snijd je nog meer rondjes uit.
7. Bestrijk de rondjes met melk.
8. Bak ze 20 minuten totdat ze mooi gerezen en lichtbruin zijn.

Geeft 8 scones

Leave a Reply