Snicker truffels oftewel Pindakaas-chocolade Truffels

posted in: Gebak, Snacks, Zonder bakken | 2

Mijn snicker koekjes zijn echt super populaire: zowel bij vrienden en vriendje als bij jullie (als ik de comments en Google Analytical moet geloven). Recepten zie hier en hier En ik moest dus wel heel hard lachen toen ik deze truffels aan iemand liet proeven en die zei dat het net snickers waren, nou dan moet het toch wel een succes zijn?
En weet je wat? Ze zijn echt super makkelijk te maken dan ‘gewone’ truffels.

Snicker Truffels oftewel Pindakaas-Chocolade Truffels

Nodig:
110g poedersuiker
95g pindakaas
25g boter
1/4 tl vanille extract
80g pure chocolade
1/2 el boter

Hoe maak je het:
1. Doe de boter (de 25g) en de pindakaas in een kom en zet 30 seconden in de magnetron totdat het zacht is.
2. Doe de poedersuiker en vanille-extract erbij en roer tot het een mengsel vormt.
3. Zet 10 minuten in de koelkast.
4. Neem een theelepel van het beslag en vorm er met je handen bolletjes van en leg die op een met bakpapier bekleedde snijplank. Maak zoveel bolletje dat het deeg op is (en snoep natuurlijk een beetje van het deeg, je moet toch proeven wat je maakt! ;))
5. Leg de balletjes 30 minuten in de diepvries.
6. Smelt de chocolade en boter (1/2 el) au-bair-marie of in de magnetron.
7. Dompel de bolletjes in de chocolade en leg terug op de met bakpapier bekleedde snijplank.
8. Laat ze 30 minuten opstijven in de diepvries, daarna kan je ze of in de diepvries (lang) of in de koelkast (paar dagen) bewaren.

Geeft heel veel balletjes

2 Responses

  1. Deze ga ik ook uitproberen! :D

    groetjes Maureen

  2. Die Snicker truffels ofwel pindakaas-chocolade truffels leken me erg lekker. Helaas heb ik net het laatste restje vulling opgelepeld vóór ik er de chocolade rondom kon doen. Zóóóó lekker was het. Snel nog maar eens een poging doen om ze te maken.

Leave a Reply