Rustieke Appel-Peren taart

posted in: Desserts, Gebak, Snacks, Taart | 2

 

Ik volg al een hele tijd de podcast van Cindy Harris (zie hier) en haar recepten zijn altijd heerlijk en goed uitgelegd. Maar dit was de eerste keer dat ik een van haar recepten heb gemaakt, natuurlijk aangepast, maar desalniettemin heerlijk :) zo vonden ook de mensen op de verjaardag die de taart ‘’thumbs up’’ gaven. Deze  is wat minder gezond dat mijn volkoren-havermout appel-taart, maar dat moet af en toe natuurlijk ook kunnen ;)

Rustieke Appel-Peren taart

IMG_2724

Nodig:

  • 225g zachte boter
  • 270g bloem (ik heb gewoon wit gebruikt)
  • 100g suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract of 1 zakje vanille-suiker
  • 2 appel
  • 2 peren
  • 2 handjes rozijnen
  • 100g suiker
  • 30g bloem
  • 1 tl kaneel of koekkruiden

Hoe maak je het:

  1. Mix de boter en suiker romig met de mixer.
  2. Voeg het ei en vanille toe en mix tot het gemengd is.
  3. Zet de deeghaken op je mixer en voeg de bloem toe, mix tot er zich een deeg vormt.
  4. Leg het deeg op wat plasticfolie en vorm er een schijf van, wikkel het in de folie en leg 1h in de koelkast.
  5. Wel de rozijnen en snijdt het fruit in kleine stukjes (je kunt de schil er gewoon aan laten zitten). Meng het fruit, rozijnen, suiker, bloem en kaneel in een grote kom.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en laat 5-10 minuten op temperatuur komen. Rol het vervolgens op het plasticfolie uit (ik heb gewoon mijn handen gebruikt) tot je een cirkel met een diameter van ongeveer 15 cm hebt en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Verwarm de oven voor op 205 graden.
  8. Leg het fruit in het midden van de deeg cirkel en laat de een stuk van de randen vrij (het wordt echt een hoop), vouw de randen over het fruit heen.
  9. Bestrijk het deeg met wat melk en bestrooi met een beetje gewone suiker.
  10. Bak de taart +/- 30 minuten totdat hij goudbruin is.

Geeft 8-10 stukken

2 Responses

  1. Wat leuk! Ik ben dol op appeltaart en deze, met peer en rozijnen, ziet er erg lekker uit.Ook fijn dat je geen vorm nodig hebt, maar het deeg gewoon over het fruit heen vouwt.

  2. Ja is hij is echt super fijn om te maken, te meer omdat ik echt niet met appel-taartdeeg over weg kan, vooral die reepjes maken voor op de bovenkant daar heb ik al vaker woede-aanvallen overgehad ;)

Leave a Reply