Makkelijke Schattige Knoflook Knoop Broodjes

posted in: Brood, Snacks | 0

 

Morgen een etentje en nog op zoek naar iets leuks voor erbij? Maak eens deze te schattige, te makkelijke en vooral heerlijke mini-broodjes, die ook nog eens redelijk snel klaar zijn en je hebt alle ingrediënten waarschijnlijk (op de gist na) in huis…

Maak er morgen een mooie avond/ nacht van ;)

x I.

Schattige Knoflook Knoop Broodjes

IMG_2918 IMG_2919
IMG_2920 IMG_2921
IMG_2922 IMG_2943

IMG_3188

 

Nodig:

  • 2 tl gedroogde gist (deze zakjes van Dr. Oetker)
  • 180 ml lauwwarm water
  • 315 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 2 el halvarine
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 tl Parmezaanse kaas

Hoe maak je het:

  1. Doe de gist met 4 eetlepels van het lauwwarme water in een kleine kommetje laat even staan en roer goed met een vork, totdat de gist opgelost is.
  2. Doe de bloem en zout in een grote kom en maak een kuil in het midden. Giet hier de gist, water en olijfolie in.
  3. Roer er een zacht deeg van.
  4. Leg het deeg op een bestoven aanrecht en kneed het totdat het glad en elastisch is, ongeveer 5 minuten.
  5. Maak een bal van het deeg. Leg de deegbal in een ingevette kom en draai hem rond zodat de hele bol bedekt is met olie. Dek de kom af met een theedoek en laat 1h op een warme plek rijzen.
  6. Sla het deeg in en kneed even. Rol het vervolgens uit tot een dikke deeglap en snijd er repen van. Rol deze repen tussen je handen tot ‘’slangetjes’’ en leg er vervolgens een knoop in. Leg de knopen op geruime tussenstand op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  7. Bak de knopen 10-12 minuten op 225 graden (hetelucht 205) totdat ze lichtbruin zijn.
  8. Meng ondertussen de halvarine, peterselie, knoflook en kaas.
  9. Haal de knopen uit de oven en bestrijk ze meteen met een kwast met de kruidenboter en serveer ze meteen.

Geeft een heleboel broodjes ;)

Je kunt ze eventueel van te voren maken en dan niet bestrijken met de boter. Je warmt ze dan 5 minuten op op 180 graden en besmeert ze dan met de boter.

 

Leave a Reply