Pepernoot Banaan Brood

posted in: Brood | 0

Ken je dat, Sinterklaas is voorbij maar zoals elk jaar heb je nog minimaal 2 zakken pepernoten over en aangezien je al kilo’s (nouja beetje overdreven maar je snapt me) hebt gehad, blijven ze liggen totdat ze over datum zijn en je ze weg kan gooien.

Wat nou als ik zou zeggen dat je het dit jaar anders zou kunnen doen en er een heerlijk bananenbrood van kon maken? Dan zou jij zeggen: Graag!

Dus bij deze een recept voor een heerlijk kruidig bananenbrood dat ook nog eens zonder extra toegevoegde boter en suiker is :)

Pepernoot-Banaan Brood

IMG_2954

IMG_2956

IMG_2966

Nodig:

  • 175g pepernoten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 2 hele rijpe bananen
  • 70g appelmoes
  • 2 el melk
  • Kleine springvorm

Hoe maak je het:

  1. Vermaal de pepernoten tot poeder.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Meng het pepernoot-meel, bakpoeder en baking soda.
  4. Prak de bananen fijn.
  5. Roer de appelmoes en melk door de bananen.
  6. Roer het bananen-mengsel door de droge ingrediënten en giet in een kleine springvorm.
  7. Bak 25-30 minuten totdat het goudbruin is en een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 1 kleine springvorm (diameter 16cm): +/- 6 plakken

Leave a Reply