Graham Crackers, Vetvrije Volkoren Koekjes

posted in: Koekjes, Snacks | 13

 

Graham crackers, wij kennen ze niet in Nederland, maar in de V.S. zijn ze wereldberoemd en worden ze heel veel gebruiken voor het maken van s’mores (2 koekjes met gesmolten marshmallow en chocolade ertussen) en taartbodems. Ik heb ze altijd al een keer willen proberen, maar ik dacht dat ze heel moeilijk waren om te maken, maar toen ik dit recept zag en zag hoe simpel het was, ben ik meteen aan de slag gegaan.

En wat werd het? Een heerlijk krokant kruidig koekje dat verslavend lekker is :)

Graham Crackers

IMG_3357 IMG_3362

Nodig:

  • 100g bloem
  • 100g volkoren bloem
  • 2 el basterdsuiker
  • 2,5 tl koekkruiden
  • 1/2 tl baking soda
  • 3 el appelmoes
  • 5g lijnzaad + 1 el heet water
  • 3,5 el melk
  • 5 el suikerstroop/ honing

Hoe maak je het:

  1. Meng het lijnzaad en water en laat 5 minuten staan.
  2. Meng de bloem, suiker, koekkruiden en basterdsuiker
  3. Meng de appelmoes, lijnzaad, melk en stroop (gaat beste als je het ff in de magnetron zet, dan wordt het vloeibaarder).
  4. Meng de natte ingrediënten door de droge en roer tot er zich een deeg vormt, kneed het dan tot een bal (dit gaat heel snel).
  5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot het 3 mm dik is, snijd er vormpjes uit (met mes of koekjessnijder).
  6. Leg het deeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik er met een vork gaatjes in, besprenkel met nog wat extra suiker.
  7. Bak ze 15 minuten op 175 graden, laat ze afkoelen op een rooster, ze worden dan nog krokanter. De baktijd is dus ook beetje afhankelijk van hoe dik je het deeg uitrolt, ik vind het niet erg als ze niet heel krokant zijn, wil je dat wel dan moet je ze misschien wat langer bakken.

13 Responses

  1. Marike

    Klinkt erg lekker! Ik ga het van de week maar eens maken! Morgen ga ik eens een lekkere muesli maken die op de site staat!

    Leuk!

    Groetjs,

    Marike

  2. Winny

    Bedankt voor het recept. Inderdaad erg makkelijk te maken. Ik zie het ook altijd in Amerikaanse recepten staan en was dan ook benieuwd wat het nou precies voor koekjes zijn.

  3. I.

    Tnx voor jullie lieve reacties :)
    Maar pas op deze koekjes zijn echt TE lekker, ik heb heel misschien het recept helemaal alleen opgegeten….

  4. Anonymous

    ze zijn goed gelukt.
    Ik heb ze wel 25 minuten laten bakken.
    Lijkt me erg lekker met gember.

  5. Anonymous

    Hoihoi,

    Lijkt mij superlekker! Het deeg was bij mij alleen heel erg plakkerig, klopt dat? Bij nr. 2 noem je suiker maar ook nog basterdsuiker?

    De plakkerige hoopjes staan nu in de over dus ik ben benieuwd ;-)

  6. Anonymous

    Hoe komt het dat deze koekjes zo krokant zijn?
    (Sorry als het een rare vraag is)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.