Vetvrije Volkoren Chocolade Kers Brownies

posted in: Brownies, Cake, Gebak, Snacks, Taart | 1

 

Alweer brownies? Ja want als je gevraagd word om brownies te bakken, dan doe je dat natuurlijk ;) Maar wat voor brownies zouden dat moeten worden?? * Denk denk denk* De volgende suggesties kwamen in mij op:

  • Kokos brownies
  • Brownies met stukjes karamel erin
  • Brownies met nutella erin en erop

Enige nadeel bij deze suggesties, ik had niet alle ingrediënten in huis :( Dus het werd de 4e suggestie namelijk Brownies met kersenjam erin, het resultaat een heerlijke chocoladebrownie met lichte kersen smaak :)

Vetvrije Volkoren Chocolade Kers Brownies

 

IMG_3539IMG_3534

Nodig:

  • 130g volkorenbloem
  • 40g cacoa
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 250g appelmoes
  • 50g suiker
  • 85g kersenjam

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in.
  2. Meng het meel, cacoa, suiker en bakpoeder in een grote kom.
  3. Roer de appelmoes en jam erdoor.
  4. Meng tot het net gemengd is en giet in de bakvorm.
  5. Bak 20 minuten tot het van de randen begint weg te trekken.
  6. Laat minimaal 30 minuten afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  7. Bewaar in de koelkast/diepvries

Geeft 10 stukken

Voedingswaarde per stuk:

Kcal 116
Koolhydraten 22,8
Eiwitten 2,1
Vet 1,2
Verzadigd vet 0,5
Vezels 3,3

One Response

  1. Ben nu al verslaafd aan je site! Heb bijna alle recepten al bekeken en een heeeeeeeeeeeele lange waslijst gemaakt wat ik allemaal nog een keer wil bakken! Gelukkig is het vakantie, dus heb ik alle tijd om rustig ingrediënten in te slaan en op mijn gemakje je site door te spitten!
    Deze brownies staan nu in de oven (helaas wel met gewone tarwebloem en met jam en appelmoes waar suiker in zit, maar volgens mij wordt het nog steeds heerlijk alleen ietsie minder gezond)

Leave a Reply