Franse Petite Pains Au Lait–Mini Melk Broodjes

posted in: Brood | 5

Zien ze er niet super schattig uit? En hoe leuk is die naam Petite Pains au Lait, dan moet je ze haat wel maken en eten :) En weet je wat helemaal super is aan deze broodjes? Je huis gaat er zo lekker door ruiken, dat het net lijkt alsof je een super kok bent, goed idee voor een etentje ;) ?

Franse Petite Pains Au Lait

uit Baking van Martha Day

IMG_2715 IMG_2719
IMG_2722 IMG_2720

Nodig:

  • 450 g bloem
  • 2 tl zout
  • 1 el suiker
  • 50g zachte boter
  • 1 zakje gist
  • 275 ml lauwwarme melk

Hoe maak je het:

  1. Doe de bloem en zout in een grote kom. Roer de suiker erdoor. En wrijf de boter erin.
  2. Meng de gist met 4 el van de melk. Roer de rest van de melk erdoor. Giet het melkmengsel door de bloem en roer tot zich er een zacht deeg vormt.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en kneed 10 minuten totdat zich er een glad en elastisch deeg ontstaat.
  4. Doe het deeg in een geoliede kom en laat afgedekt 1h op een warme plak rijzen.
  5. Duw het deeg terug en verdeel het in 12 stukken, maak er bolletjes van en leg ze met genoeg ruimte uit elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Snijd een kruis in de bovenkant van de broodjes. Dek weer af en laat 20 minuten op een warme plek rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk elk broodje met (extra) melk en bak ze 20-25 minuten, totdat ze lichtbruin zijn.

Geeft 12 broodjes

5 Responses

  1. Anonymous

    Haai haai,

    Ziet er weer heerlijk uit! Ik was alleen benieuwd of je in dit recept de boter ook kan vervangen door appelmoes of kwark wat ik je vaker heb zien doen. Of werkt dat niet bij broodjes?

    Banaan-koffie ijs was trouwens erg lekker. Ik heb hem gemaakt met mocca koffie en een beetje kaneel.
    Groetjes eef

  2. I.

    Hoi Eef,

    Ik denk niet dat je de boter in dit recept kan vervangen door appelmoes, kwark zou misschien moeten lukken… Maar wat je ook zou kunnen proberen is halvarine gebruiken (wat je normaal op brood smeert) dat is al iet beter, toch?

    groetjes I

  3. Anonymous

    Hai, Bedankt voor je reactie terug.

    Halvarine is inderdaad al beter maar als het met kwark lukt zou dat helemaal mooi zijn!!
    Helaas is de oven kapot. Dus uitproberen gaat nog even niet lukken.
    Bent u trouwens nog steeds in voor uitprobeersels?? Ik vind zelf de fruitkick ed lekker maar zo mierzoet… Ideeen??

    Groetjes Eef

  4. Quincy

    ze staan in de oven om morgen te worden geserveerd voor vaderdag.

    ps: super leuke site heb je zeg, heb al veel receptjes uitgeprobeerd daar ik steeds op zoek ben naar “gezonde” maar vooral lekkere baksels en jouw blog beantwoord daar perfect aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.