Marshmallow Chocolade Koekjes

posted in: Gebak, Koekjes, Snacks | 4

 

Ik wou graag chocolade koekjes bakken, aangezien ik bijna nooit koekjes bak (hoewel ik dol ben op de Graham cracker) . Maar gewone chocolade koekjes zonder iets speciaals? Dat is natuurlijk veel te saai, dus begon ik te fantaseren, wat is een goede combinatie met chocolade? Je hebt natuurlijk pindakaas, banaan of kers, maar toen ik gister een grote mok chocolademelk met slagroom én marshmallows maakte, viel het kwartje, het moesten koekjes worden met chocolade én marshmallows, dus zo gezegd zo gedaan…

Hoewel het nog even experimenteren was om de marshmallows goed gesmolten te krijgen. Magnetron en au-bain-mairie werkte niet, maar uiteindelijk lukt het in de oven wel…

En zien ze er niet heel erg mooi uit? En qua smaak, zijn ze ook goddelijk :)

(ik heb ook een recept voor chocolade-marshmallow muffins, zag ik net in het archief, ik bak zoveel dat ik vaak vergeet wat ik allemaal al heb gemaakt ;))

Marshmallow Chocolade Koekjes

IMG_3682

IMG_3673

Nodig:

  • 2 el = 50g pruimenpuree (zie hier, je kan denk ik ook appelmoes gebruiken)
  • 70g suiker
  • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el heet water
  • 30g cacoa
  • 120g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 5 marshmallows in 4-en geknipt

Hoe maak je het:

  1. Mix de pruimenpuree, suiker en lijnzaad goed door.
  2. Voeg de droge ingredienten toe en roer tot het een kruimelig deeg is.
  3. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg, wikkel in huishoudfolie en leg 1/2h in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Rol het deeg uit op een bestoven oppervlakte tot ongeveer 5mm. 
  6. Snijd met uitstekers vormpjes eruit en leg op de bakplaat.
  7. Bak 7-10 minuten totdat ze nog een beetje zacht zijn.
  8. Haal de 1/2 van de koekjes van de bakplaat en leg op de andere helft 1/4 marshmallow.
  9. Zet de oven op grill stand op 200 graden.
  10. Zet de koekjes terug in de oven voor ongeveer 2-4 minuten, totdat ze marshmallows zacht zijn.
  11. Haal de koekjes uit de oven en duw het andere koekje op de bovenkant.
  12. Laat afkoelen, dan wordt de marshmallow weer ‘hard’.

Geeft ongeveer 16 koekjes

4 Responses

  1. Stéphanie

    Hoi I.! Bedankt voor je berichtje op mijn blog! Ik heb meteen even bij jou gekeken, wat een geweldige recepten! Vooral deze lijkt me echt fantastisch! Ik heb een vraag, hopelijk kan je me er mee helpen! Ik zag dat je een @blogspot.com e-mailadres gebruikt en dat lijkt me heel handig. Heb je die ergens aangevraagd of wordt die automatisch gemaakt als je een blog begint?

  2. De Bakparade

    @ Stephanie,

    Ik gebruik een @gmail acount en volgens mij heb ik die gewoon automatisch bij blogger gekregen. Of anders heb ik die gewoon zelf aangemaakt via gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.