Zelfgemaakte Amandel-Nutella

posted in: Maak het zelf | 6

 

Wist je dat…

Zelfgemaakte Amandel-Nutella

Nodig:

  • 75g amandelen (of natuurlijk hazelnoten, voor echte nutella)
  • 2 volle eetlepels cacao
  • 35g poedersuiker
  • +/- 1 el neutrale olie (zonnebloem ofzo)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de noten totdat ze lichtbruin zijn en heerlijk ruiken, ongeveer 10 minuten.
  2. Doe de afgekoelde noten in de keukenmachine en maal tot het een gladde nootpasta is geworden (een beetje zoals pindakaas, maar iets droger), dit duurt ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de cacoa en suiker toe en vermaal tot het glad is.
  4. Voeg zoveel olie toe, tot het een smeuïge massa word.

Geeft ongeveer 125ml ‘Nutella’.

6 Responses

  1. Anonymous

    dat ziet er heerlijk uit.
    zou je ook zoiets kunnen maken?
    http://katshealthcorner.wordpress.com/2011/08/15/vanilla-spice-almond-butter/

  2. Ik nog amandelmeel liggen.. wist niet zo goed wat ik er mee moest en toen kwam ik dit recept tegen.. was alleen zo handig om er water ipv olie door te geven..maar het ziet er prima uit (na wat correcties). ga het morgen proberen op brood.

    Zou ik de poedersuiker door wat stevia extract kunnen vervangen? of ‘normale’ zoetstof handiger?

    Willeke

  3. @ Willike
    Wat slim om hier amandelpulp voor te gebruiken. Met water kan je het ook eten, maar dan zal het sneller bederven. En ik denk dat dit recept juist heel handig om stevia te gebruiken, omdat het hier alleen zoetheid en niet volume geeft.

  4. Anonymous

    Heb het vorige week gemaakt, deze week nog maar een keer maken naar dan dubbele portie! Super lekker!! Ik heb het met hazelnoten gemaakt :)

  5. Dit is wel heel handig! Ik ga dit eens proberen mbv natrena zoetstof poeder.
    Scheelt hoop in de kcal :D

  6. Net gemaakt met hazelnoten en kokosolie, is heel lekker. Volgende keer proberen met ahornsiroop .
    Wil in de toekomst nog wel wat receptjes van jou proberen, die snickers zien er ook aantrekkelijk uit!

Leave a Reply