Couscous Repen

posted in: Gebak, Koekjes, Snacks | 4

 

Wat doe je als je een hele berg couscous over hebt? Je gaat denken en google totdat je een super spannend recept vind, dat helemaal blog waardig is ;)

Couscous repen dat is toch best spannend, denk ik zo… Het is in ieder geval heel erg makkelijk, snel, perfect om restjes op te maken (hoewel het als ontbijt heel lekker is), en lekker. Je zou voor dit recept ook quinoa (wat in het oorspronkelijke recept gebruikt werd, ik ben helaas de link kwijt) of rijst kunnen gebruiken. En je kan door het deeg roeren wat je lekker vind, gedroogd fruit, nootjes, zaden of chocolade..

Couscous Repen

Couscousrepen 4 Couscousrepen 1

Nodig:

  • 240g gekookte couscous
  • 60g pruimenpuree
  • 60ml water
  • 3-5 el bruine suiker
  • 1 tl koekkruiden
  • 2 el lijnzaad-ei (meng 1 el lijnzaad met 3 el heet water)
  • Kaneelsuiker (1 el suiker + 1 tl kaneel)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  2. Pulse de helft van de couscous en pruimenpuree in de keukenmachine tot het gemengd is, zet daarna de keukenmachine op langzaam en voeg het water langzaam toe. Pureer totdat het goed gemengd is en de couscous heel fijn is.
  3. Doe het in een grote kom en roer de rest van de couscous, suiker, koekkruiden en lijnzaad-ei erdoor.
  4. Doe het in de springvorm en duw aan (je hoeft de hele vorm niet te vullen, de koek moet ongeveer 1cm dik zijn). Besprenkel met kaneelsuiker.
  5. Bak 40-50 minuten totdat de bovenkant stevig voelt.
  6. Laat helemaal afkoelen en snijd daarna in repen.

Geeft 10 stukjes

Voedingswaarde per stuk

Kcal 89
Eiwitten 1.3
Koolhydraten 20
Vet 0.2 (!)
Verzadigd vet 0
Vezels 1.2

 

4 Responses

    • Anonymous

      Kan je de couscous combineren met een andere graansoort of vervangen door een ander graansoort?

    • De Bakparade

      Ik denk dat je ook gierst, quinoa of bulgar kan gebruiken of combineren, omdat het qua structuur wel wat op couscous lijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.