Ik had dit recept al een tijdje geleden beloofd (als in donderdag), maar beter laat dan nooit, toch ;)
En ik beloof je dit recept is het wachten meer dan waard :) Een heerlijk zacht fudgy (dat is het brownie gedeelte) koekje met chocolate chips erin? Goddelijk! En ook nog eens redelijk gezond en vegan, want het is natuurlijk wel de Bakparade ;)
Vergeet je niet mee te doen aan de give-away? Dan kun je ook deze koekjes winnen, mocht je geen tijd hebben om ze zelf te bakken ;)
Heeft trouwens nog iemand een goed recept voor gewone chocolate-chip cookies?
Dubbel Chocolade Brownie Koekjes
Nodig:
- 95g bloem
- 2 el lijnzaad
- 55g suiker
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl bicarbonaat
- 1 tl bakpoeder
- 140g appelmoes
- 1 1/2 el cacao
- 1x recept chocolate-chips of 2 handjes gehakte pure chocolade
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Roer alle droge ingredienten door elkaar.
- Roer de appelmoes erdoor.
- Roer de chocolate-chips erdoor.
- Leg steeds 1 eetlepel beslag op de bakplaat en houd ongeveer 1,5 cm tussen de koekjes vrij (ze spreiden heel erg uit)
- Bak de koekjes 12-15 minuten, totdat de bovenkant stevig maar wel nog zacht is.
- Laat 15 minuten afkoelen op de bakplaat.
Geeft 10 koeken
Voedingswaarde per stuk (chocolate chips met suiker):
Kcal | 193 |
Eiwit | 1,8 |
Koolhydraten | 43 |
Vet | 1,0 |
Verzadigd vet | 0,3 |
Vezels | 1,6 |
Marike
Meid je bent geweldig! Weer een recept waar ik tegen kan.. ik heb namelijk een histamine allergie, waardoor ik veel producten met E-nummers niet mag hebben :(.
Ik ga ze vanavond maar eens proberen! :D
Liefs,
Marike
marike
… Ze zijn verrukkelijk! Zeker aan te raden om te bakken!
Van het weekend had ik een lekker recept voor een tropische peperkoek! Zoo ontzettend lekker!
Alles gemaakt van verse ingrediënten.
Wil je het recept ook hebben?
Groetjes,
Marike
I.
@ Mariken,
Super dat je ze lekker vond :) maarja het is chocolade dus dat is altijd goddelijk ;)
En ik ben altijd in voor nieuwe recepten, dus graag :)
groetjes I.
Talantha
Hoi, hoi hier volgt dan een gewoon chocolade chip koekjes recept:
300 gr witte bloem
230 gr boter op kamertemperatuur
150 gr kristalsuiker
160 gr lichte kandijsuiker (in België noemen we het ‘kinnekessuiker’)
2 grote eieren
270 gr pure chocolade
1 1/2 tl vanille extract
1 tl baksoda
snufje zout
Optioneel: 100 gr grof gemalen noten (walnoten, macadamia noten etc…)
De oven voorverwarmen op 180°
Klop de boter zacht en romig en voeg de beiden suikersoorten toe. Blijf kloppen tot het mengsel luchtig is geworden.
Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en zorg ervoor dat het mensel telkens goed wordt geklopt. Voeg dan het vanille extract nog toe en blijf kloppen tot alles mooi 1 geheel vormt.
In een andere kom meng je de bloem, soda en het zout en voeg daarna toe aan het eimengsel. Weer goed mengen tot alles 1 geheel vormt en meng de chocolade schilfers (of brokjes of chips), eventueel de noten er halverwege door.
Wanneer het deeg nu te zacht is, dek je de kom af en zet je het ongeveer een uurtje in de koelkast to het stijf is geworden.
Laat met een lepel deeg op het bakpapier glijden en zorg dat je genoeg plaats laat tussen elke ‘drop’. Schuif ze in de oven en bak ze tot ze goudbruine randjes beginnen krijgen (tss de 10 à 15 minuten)
Anonymous
Hey Talantha,
Dt zijn idd gewonce chocolat chip cookies. Alleen zijn ze wel in die zin ‘gewoon’ dt ze veel suiker en boter bevatten :P
Maar misschien gewoon de boter door appelmoes vervangen en suiker door zoetstof. En dn die chocolate chips vn het recept van de website erdoor.
gr floor
Wiene
Ik heb deze koekjes net gebakken en ze zijn inderdaad heerlijk! Ik heb geen lijnzaad gebruikt, want dat hadden we thuis niet, maar ze blijven super lekker. Ik heb ze ook als muffins gebakken ipv koekjes, want ik was even in de war (mijn originele plan was om muffins te maken en was even vergeten dat dat plan gewijzigd was ;)). Een aanrader!
De Bakparade
@ Wiene
Wat grappig dat ze ook zonder lijnzaad lukken, dit wordt namelijk gebruikt als ei-vervanger…
Maar wel leuk dat je ze als muffin hebt gebakken, lijkt me ook heel lekker. Dan blijven ze zeker lekker plakkerig?
Anonymous
Heb je als “bloem” volkorenmeel gebruikt of moet je dan extra bakpoeder toevoegen als je ze met volkorenmeel maakt?
De Bakparade
Ik weet het niet 100% zeker, maar ik vermoed dat het wel volkorenmeel was
Anonymous
Is dit ook te maken zonder bicarbonaat?
De Bakparade
Ik denk dat je het ook door bakpoeder kan vervangen.
Anonymous
Oké dankjewel! Ik lees nu ook net je blogje over baking soda (: Had er nog nooit van gehoord!
Superblog trouwens, ga dit weekend meteen een recept uitproberen!!