Marsepein zelf maken

posted in: Maak het zelf, Snacks | 5

Waarom zou je zelf marsepein maken?

Het is makkelijk, snel en relatief goedkoop.

Waarom zou je marsepein nu maken?

Omdat het heel lekker is en omdat het kan ;)

Dus wat ga je doen?

Je gaat naar de markt haalt amandelen en maakt zelf marsepein en voel je weer een klein kind als je lekker mag kleien met de marsepein ;)

Marsepein

clip_image002

Nodig:

  • 250g amandelen
  • 170g poedersuiker
  • 1 el citroensap

Hoe maak je het:

  1. Doe de amandelen, poedersuiker en citroensap in de keukenmachine en maal tot het fijn is.
  2. Voeg water toe eetlepel per eetlepel tot zich er een deeg vormt.
  3. Bestrooi het aanrecht met poedersuiker en kneed en klei de marsepein in de vorm die je wilt. Je kunt het ook nog kleuren met een drupje kleurstof voor nog meer plezier ;)

5 Responses

  1. Anonymous

    Heerlijk is dt het, marsepein!
    Toevallig heeft mn nichtje net marsepein voor me meegebracht uit Frankrijk om me te verasssen. Zelf maken lijkt me ook leuk! Vraag me alleen af of het goedkoper is als je het zelf maakt of dit niet uit maakt

  2. Ik denk wel dat het goedkoper is, je hebt echt goede kwaliteit marsepein zonder allemaal rare peulvruchten erin zoals bij de goedkope marsepein. En het totale recept wat best veel is ik denk 400-450g kost je ongeveer 3,50… Vind ik wel meevallen…

    groetjes I.

  3. Dat ziet er lekker uit! En niet moeilijk om zelf te maken.
    Ik vind het sowieso fijne om dingen zelf te maken, zo weet ik wat er allemaal in zit en wat niet :)
    Dit recept voeg ik toe aan m’n lijstje.

  4. Ib smaak LIJKT de zelgemaake marsepein niet op die je (ook bij de banketbakker) kunt kopen. Je proeft nog echt amandelen.
    Zelf begin ik met de amandelen in de keukenmachine te doen. Met geraspte citroenschil.
    LANG laten draaien,. Het wordt eerst korrelig, en pas daarna gaat de olie wat los komen.
    Dan de poedersuiker erbij, beetje voor beetje er amaretto doordoen, tot het een bal wordt.
    Aleerlekkerste is als je het dan in plasticfolie een maand (!) in de koelkast laat rijpen.

  5. Voor zover ik ooit heb geleerd van een vriendin die zelf marsepein maakte, moet er aan de amandelen en suiker ook rozenwater toegevoegd worden. Hoeveel weet ik echter niet.

Leave a Reply