Pindakaas Fudge Chocolade Rijstwafel Repen

posted in: Koekjes, Snacks, Zonder bakken | 8

Nou als dat niet lekker klinkt dan weet ik het ook niet meer? Nee maar serieus ik denk dat dit een van mijn lekkerste recepten ooit is, ik schep niet graag op maar eigenlijk is het een combi van mijn 2 favoriete recepten de fudge proeft als de pindakaasvariant van de gezonde chocolademousse taart en het onderste gedeelte is een luchtige variatie op de uber populaire snicker havermout repen. Dus echt echt echt je MOET deze uitproberen :)
En de chocolade pindakaas fudge kan ook op brood als je hem in de koelkast in plaats van de diepvries bewaart.

Pindakaas Fudge Chocolade Rijstwafel Repen

IMG_3833

Nodig Chocolade Rijstwafel repen:

  • 90g pindakaas
  • 80g stroop of honing
  • 2 el melk
  • 3 el cacoa
  • snufje zout
  • 4 rijstwafels

Hoe maak je het:

  1. Bedek een vorm met plastic folie (ik gebruik altijd een bakje waar ijs in heeft gezeten).
  2. Verkruimel de rijstwafels in een grote kom, totdat je redelijk kleine stukjes hebt.
  3. Doe de pindakaas, stroop en melk in een klein steelpannetje en zet op klein vuur en laat smelten terwijl je af en toe roert.
  4. Roer als het gesmolten is de cacoa en zout erdoor.
  5. Giet het cacoa-mengsel op de rijstwafels en roer goed door.
  6. Stort het rijstwafelmengsel in de vorm en duw stevig aan. Zet de bak in de vriezer en maak ondertussen de fudge (zie hieronder).
  7. Besmeer na 1/2 h de repen met de fudge.
  8. Zet 45-60 minuten terug in de diepvries en snijdt dan in repen.
  9. Bewaar de repen in de koelkast

Geeft 8 brokken 

Chocolade Pindakaas Fudge

Nodig:

  • 90g pindakaas
  • 50g pure chocolade

Hoe maak je het:

  1. Smelt de chocolade in de magnetron door het steeds 30 seconde aan te zetten te roeren en dan weer 15-30 seconden als het nog niet glad is.
  2. Roer de pindakaas door de chocolade totdat het helemaal gemengd is.

 

8 Responses

  1. Gerry

    Hallo I.,
    Ik had je al per mail bedankt voor de overheerlijke traktatie!!!
    Super lekker, alle koekjes en ik heb mijn vingers ook maar meteen opgegeten ;))
    Je bent een geweldige bakSTER!
    Groetjes,
    Gerry

  2. Marjolein

    Deze ga ik ZEKER ook uitproberen. Klinkt te lekker om dat niet te doen! :)

  3. Marike

    Ohjee.. wat doe je ons allemaal aan! Dit lijkt mij heerlijk! Ik ga het proberen!:)

    PS. Heb je nog iets aan de recepten gehad?

  4. Karin

    Ik heb het net gemaakt en het is heel goed te doen, heerlijk om te eten, mijn zoon vindt het ook zalig! Super deze site, ga er alsjeblieft mee door, ik geniet ervan…

  5. Talitha

    Wauw dat ziet er heerlijk uit! Ik ga een week op kamp naar Parijs, kan ik ze dan ook meenemen of moeten ze echt in de koelkast?

  6. De Bakparade

    @ Talitha
    Je moet deze wel in de koelkast bewaren anders worden ze heel zacht. Probeer anders de sesamzaadrepen die kan je perfect meenemen!

  7. Marjon

    Ik heb het net gemaakt, smaakt heerlijk! Ook goedgekeurd door m’n dochter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.