Zelfgemaakte Vegan Suikervrije Chocolate Chips

posted in: Maak het zelf, Snacks | 8

 

Zelf chocolate chips maken, dat kan toch niet zou je zeggen? Nou echte chocolade thuis maken kan inderdaad niet, maar deze ‘chocolate’ chips lijken er wel heel erg op en het mooie is, ze bevatten stukken minder vet dan gewone chocolade en je kan ze suikervrij maken als je wilt door zoetstof te gebruiken. Is zoetstof niet zo je ding? Dan gebruik je gewoon suiker! En je kan er natuurlijk ook een reep van maken, dan duw je het deeg in een klein bakje dat met plastic folie bekleed is.

Morgen komt een recept voor vetvrije dubbel chocolade koekjes waarin deze chocolate chips verwerkt zitten, dus zie ik je morgen weer??

Zelfgemaakte Vegan Suikervrije Chocolate Chips

IMG_3741

Nodig:

  • 1 el halvarine (ik heb gewoon ‘boter’ voor op brood gebruikt)
  • 1 tl melk
  • 4 el cacao
  • 125ml suiker of zoetstof
  • 1 el bloem

Hoe maak je het:

  1. Doe de melk en halvarine in een kommetje en zet 30seconde in de magnetron totdat de halvarine gesmolten is.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en prak het met een vork tot zich een deeg vormt, kneed het eventueel nog even door tot het een samenhangend deeg is.
  3. Neem een stuk plastic folie, leg het deeg erop, leg hier weer een stuk folie op en rol het uit tot ongeveer 3 mm dikte.
  4. Leg de deegplak met folie op een bord en zet 1h in de diepvries.
  5. Haal uit de diepvries en snijd in stukjes.

8 Responses

  1. Anonymous

    hmm klinkt lekker! en zo gezond..dit ga ik echt uitproberen. Heb gister chocolade koekjes gebakken met cacao. Weer iets nieuws uitgevonden, (cacao) waren echt lekker!

  2. Anonymous

    Hoezo is dit vegan als er melk in zit? Vegan=geen enkele dierlijke producten…

  3. Het lijkt mij dat dit recept ook prima zal werken met sojamelk.Dat maakt het gelijk vegan.

  4. Ik heb het net gemaakt. En hoewel de smaak prima is, tis erg lekker zelfs, is het ontzettend zacht. Het blijft helemaal kleven, zo zacht als pindakaas. ;-) Wat doe ik niet goed?

  5. @ Gies
    Ik zie nu pas je reactie (was in spam terecht gekomen)
    Je moet het echt helemaal laten bevriezen!

  6. Leuk

  7. kun je de melk ook gewoon zoeten met stevia extract? ipv de zoetstof? trouwens 125 gr zoetstof is wel erg veel.. of ligt dat aan het soort zoetstof dat je gebruikt?

    Ik hoor het graag.
    willeke

  8. @ Willike
    Er staat 125 ML.
    Ik denk wel dat je stevia kan gebruiken maar dan verlies je wel heel veel volume, ik ga er eens over nadenken.

Leave a Reply