Stroopkoek Roomkaas Bonbons

posted in: Snacks, Zonder bakken | 6

Ik had stroopkoeken over en ik had het in mijn hoofd gehaald dat ik daar iets spannends mee ging bakken, een beetje zoals die keer dat ik pepernoten overhad. In zo’n situatie is google je grootste vriend en waar kwam ik op? Balletjes gemaakt met stroopwafels, boter crème en bebogeen. Dat had ik natuurlijk niet in huis :(
Maar toen ik las dat boter crème gemaakt wordt door gelijke delen boter en poedersuiker te mengen, kwam het geniale idee tot me om de boter door roomkaas (die ik wel nog had) te vervangen. En al ik zeg het zelf, het resultaat is SUPER :) De heerlijke romigheid van de roomkaas gecombineerd met de karamel smaak van de stroopkoeken? SUPER!
Je kan het natuurlijk ook met andere koeken maken: Oreo’s, speculaas, chocolade-koekjes etc. etc. 

Andere lekkere dingen zonder oven:
Pindakaaskoekjes zonder oven
Chocolade Crunch Abrikozen
Snicker Truffels
 
Stroopkoek Roomkaas Bonbons

IMG_3963
IMG_3959

Nodig:

  • 100g stroopkoeken
  • 40g roomkaas (ik heb light gebruikt)
  • 40g poedersuiker

Hoe maak je het:

  1. Vermaal de stroopkoeken met de hand of in de keukenmachine tot grove kruimels.
  2. Doe de roomkaas in een klein kommetje en zet 20 seconde in de magnetron.
  3. Roer de poedersuiker door de roomkaas.
  4. Doe de stroopkoekkruimels bij het roomkaasmengsel en roer tot het helemaal gemengd is.
  5. Neem ongeveer 1 theelepel deeg en vorm hier een balletje van.
  6. Leg de balletjes op een met aluminiumfolie bekleed boter en laat ze minimaal 1h in de diepvries opstijven.
  7. Bewaar ze in een lichtdicht bakje in de diepvries, je kan ze direct uit de diepvries eten of laat ze even (5 minuten) op kamertemperatuur staan als je wat zachter lekkerder vind.

Geeft 15-20 balletjes

Voedingswaarde per stuk (uitgaande van 20):

Kcal 35
Eiwit 0.5
Koolhydraten 5.6
Vet 1.1
Verzadigd vet 0.6
Vezels 0.1

6 Responses

  1. Leuk receptje!

  2. Ik heb ze vandaag gemaakt met bastogne koeken! Heerlijk! Als experiment heb ik een deel met roomkaas gedaan en de andere helft met griekse yoghurt met een beetje honing. Smaakt ook goed!

    Liefs,

    Marike

  3. Hey!

    Die pita broodjes zag ik op vele andere blogs. Leuk idee om een slanke pizza te maken!

    Die repen haal ik in de plaatselijke natuurwinkel hier in Gent. Je kan ze in Nederland ook wel vinden vermoed ik.
    Die zijn zeer voedzaam, zeker de quinoa repen. Quinoa zit boordevol eiwitten!
    Die date fruit reep bestaat puur uit dadels. Niks meer, maar erg lekker. Die sesamrepen kan je vergelijken met gewone sesamrepen, bv. van Zonnatura. Sesamzaden bevatten essentiële vetten en zijn dus voedzaam. Beter dan een suikerrijke koek!

  4. Ik heb ze net gemaakt met Bastognekoeken, met stroopwafels en met Oreo koekjes.En toen kwam ik op het idee dat je dit ook op brood of beschuit of rijstwafels zou kunnen smeren als je de poedersuiker weglaat. Bastognekoekenpasta en stroopwafelpasta en Oreokoekjespasta lijkt super lekker!

  5. Nog een idee is om bokkepootjes-roomkaas-bonbons te maken. Dat zal minder plakkerig zijn en overheerlijk. Zo gauw ik bokkepootjes in huis heb ga ik dat zeker proberen.

  6. Ondertussen de stroopkoek-roomkaas-bonbons ook met bokkenpootjes gemaakt(mijn favoriete koekjes!) en met bitterkoekjes. Met bokkenpootjes was superlekker, met bitterkoekjes mengsel was ook lekker, maar best plakkerig net als met de stroopkoeken. Maar ik heb ze dan ook alleen stijf laten worden in de koelkast, niet in de diepvries. Tip: het lukt ook met minder suiker.
    Mijn Top 5:
    1 Bastognekoeken
    2 Bokkenpootjes
    3 Oreo’s
    4 Stroopwafels
    5 Bitterkoekjes

Leave a Reply