Tropische Vegan Wortel-Ananas-Kokos Taart mét Kokos Roomkaas glazuur.

posted in: Gebak, Snacks, Taart | 1

Kan je die mop van dat konijn?
Nee?
Hij is heel flauw…
Oh, je wilt hem toch horen?

Op een dag komt een konijn bij de bakker en vraagt: ‘’Heeft u ook worteltjestaart’’?
’’Nee’’ zegt de bakker.
De volgende dag, hetzelfde konijn, dezelfde bakker, dezelfde vraag: ‘Heeft u worteltjestaart’?
Hetzelfde antwoord: ‘Nee’.
De dag erna dezelfde vraag: ‘Heeft u ook worteltjestaart?’
’Ja’, zegt de bakker.
’Vies he!’

Maar weet je? Als dat konijn deze worteltjestaart zou proeven, ik weet het 1000% zeker dan zou hij wel anders praten. Een heerlijke kruidige taart met fris en fruitige ananas en tropische kokos erdoor. En een goddelijk roomkaas-kokos glazuur er boven op. Ik weet het wel :)

Tropische Vegan Wortel Ananas Kokos Taart mét Kokos Roomkaas glazuur
Aangepast van:  Cheeky Kitchen

IMG_4110 IMG_4113
IMG_4116 IMG_4118
IMG_4122 IMG_4130
IMG_4134 IMG_4137

Nodig:

  • 250g wortel ( +/- 1 dikke winterpeen)
  • 90g appelmoes
  • 1 grote banaan, geprakt
  • 185g donker bruine basterdsuiker
  • 280g ananas (in kleine stukjes, mijn blik was al in stukjes)
  • 100g geraspte gedroogde kokos
  • 85g walnoten
  • 60g rozijnen, geweld
  • 1 1/2 tl vanille-extract
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/4 tl zout
  • 2 el koekkruiden
  • 60g bloem
  • 60g volkoren bloem
    Voor glazuur:
  • 300g roomkaas (Mon Chou is het beste, wil je helemaal vegan, dan gebruik je Tofutti)
  • 300-400g poedersuiker
  • 70g geraspte gedroogde kokos

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een 24cm springvorm met bakpapier en vet de rand in.
  2. Rasp de wortel, de helft grof en de andere helft fijn.
  3. Hak de wortel grof.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Mix de appelmoes, suiker en banaan met een staafmixer (je wilt geen stukjes banaan meer hebben, de banaan is hier ei vervanger).
  6. Roer de ananas, walnoten, kokos en rozijnen erdoor.
  7. Meng in een aparte kom de bakpoeder, baking soda, koekkruiden, zout en bloem goed (je wilt het bakpoeder en baking soda goed verdeelt hebben).
  8. Meng het bloem-mengsel door het vloeibare mengsel en roer tot alles goed gemengd is, maar niet te lang.
  9. Giet in de vorm en bak 55-60 minuten totdat een sate-prikker er droog uitkomt. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
  10. Snijd de taart als die helemaal afgekoeld is doormidden (ik heb het gewoon met een mes gedaan, maar je kan een taartsnijder of draad gebruiken.)
  11. Maak het glazuur: Mix roomkaas met poedersuiker tot het de consistentie van yoghurt heeft.
  12. Smeer de helft van het glazuur op de onderste laag van de cake. Leg het bovenste deel er bovenop en duw beetje aan. Zet in de koelkast om op te stijven.
  13. Roer de 70g kokos door de rest van het glazuur. Smeer dit bovenop het bovenste taartdeel, maar laat een stuk om de rand vrij.
  14. Garneer evt. met wat extra geraspte wortel voor de kleur en zodat je ziet dat het een worteltaart is ;)

Bewaar goed afgedekt in de koelkast maximaal 2-3 dagen. Je kan hem ook (zonder glazuur) invriezen.
Geeft 8-10 stukken.

One Response

  1. Klinkt heel lekker. Ik ben al heel lang opzoek naar de perfecte worteltaart. Vrijdag is mijn verjaardag en dan wil ik er een maken. Deze ziet er lekker uit, maar aangezien ik een suikervrije wil maken is mijn vraag: kun je de basterdsuiker weglaten? of eventueel vervangen door wat honing?
    En door wat kun je de baking soda vervangen? ik heb wel bakpoeder..
    En kun je de ananas ook weglaten? en dan bijvoorbeeld een extra banaan gebruiken of iets anders..
    Of heb je misschien ergens een superlekker en gezond worteltaartrecept?
    Ik hoor graag van je!

    Groetjes,
    sophie

Leave a Reply