Nutella Chocolade Taart

posted in: Cake, Gebak, Taart | 7

Dank jullie wel voor alle felicitaties, e-cards en recepten, ik word er helemaal blij van (nu werk het zonnetje en leuke cadeautjes natuurlijk ook mee ;))
En wat is een verjaardag zonder een taart? Dat is natuurlijk geen verjaardag (zeker voor een food blogger ;))

Dus ik presenteer jullie deze goddelijk over de top totaal heerlijk en goedgekeurd door huisgenoten, vriend en vriendinnen Nutella Chocolade Taart: een rijke chocoladetaart met een romig Nutella botercreme er om heen.

Nuttela Chocolade Taart

IMG_4062

IMG_4075

Nodig:

  • 2 el lijnzaad + 6 el kokend water
  • 180g bloem
  • 180g suiker
  • 40g cacoa
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 200g gehakte pure chocolade
  • 330ml yoghurt
  • 125ml melk
  • 100g boter
  • 300g nutella
  • 110g poedersuiker
  • 80ml melk
  • chocolade krullen voor garnering

Hoe maak je het:

  1. Bekleed de bodem van een springvorm (22cm) met bakpapier en verwarm oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, cacao, bakpoeder, baking soda, vanille suiker en chocolade.
  3. Roer de yoghurt, melk en lijnzaad erdoor.
  4. Giet in het bakblik en bak 60-70 min totdat een saté prikker er droog uitkomt.
  5. Laat de taart afkoelen en maak ondertussen het glazuur.
  6. Voor het glazuur: mix de boter en nutella totdat het een glad mengsel is.
  7. Voeg de poedersuiker beetje voor beetje toe en mix tot alles opgenomen is.
  8. Voeg de melk langzaam toe en mix daarna nog 5 minuten totdat het heel luchtig is. (proef even, het is echt heerlijk ;))
  9. Doe het glazuur in een spuitzak en spuit het op de bovenkant en zijkant. (je houdt waarschijnlijk over, maar het is ook heel lekker op brood of zo uit de koelkast natuurlijk ;))
  10. Garneer met de chocoladekrullen

Geeft 8-10 stukken

 

7 Responses

  1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Je taart ziet er goddelijk uit en het is zeker een recept om te onthouden! Af en toe zondigen mag best.

  2. Ohjee.. weer zo´n hemels lekker recept! Ik ga deze week de taart bakken alleen dan met m´n hazelnootrozijnpasta ipv nutella ;). Ik ben benieuwd naar de inzendingen.. en jouw mening!

    Liefs,

    Marike

  3. Misschien een echte beginnersvraag, maar hoe heet moet de oven staan?

  4. @ Anoniem

    Staat helemaal vooraan bij stap 1, maar het is 175 graden celcius!

  5. De taart staat nu in de oven:) Het glazuur was in ieder geval al zo lekker dat ik nu al misselijk ben:)
    Bedankt voor je leuke recept!

  6. Moet de lijnzaad eerst wellen in kokend water.

Leave a Reply