Brownie Marshmallow Chocolade Crunch Repen

posted in: Brownies, Gebak, Koekjes, Snacks, Taart, vegan | 6

Vraag 1
Heb je zelfbeheersing?
Ja –> Zie opmerking 1
Nee –> Zie vraag 2

Vraag 2
Heb je een aantal hongerige, niet dieetende mensen in huis?
Ja –> Zie opmerking 1
Nee –> Zie vraag 3

Vraag 3
Heb je een grote diepvries waar je baksels in kan opslaan?
Ja—> Zie opmerking 1
Nee –> Zie opmerking 2

Opmerking 1
Super! Maak deze goddelijk, heerlijke, perfecte repen nu!

Opmerking 2
Ik waarschuw je, maak deze repen NIET, ze zijn zo goddelijk je kan niet stoppen bij één of twee repen…

Brownie Marshmallow Chocolade Crunch Repen

IMG_5037IMG_5046IMG_5051IMG_5052

Nodig:

  • 65g bloem
  • 20g cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 60ml = 120g appelmoes
  • 30g suiker
  • 2 el stroop
  • 1/4 tl zout
  • 75g mini-marshmallows (1 normale marshmallow door 8-en)
  • 125g chocolade
  • 10g boter
  • 65g pindakaas
  • 40g cornflakes

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed de bodem van een kleine springvorm (16cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Meng de bloem, cacao, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom.
  3. Roer de appelmoes en stroop door de droge ingrediënten.
  4. Giet in de springvorm en bak 15 minuten.
  5. Haal de brownies uit de oven, maar laat de oven aan.
  6. Verdeel de marshmallows over de brownies en zet 3 minuten in de oven.
  7. Verdeel 50g chocolade over de marshmallow laag en duw ze een beetje in de marshmallow laag. Zet 2 minuten terug in de oven, totdat het een beetje gesmolten is.
  8. Laat helemaal afkoelen.
  9. Smelt de boter, 75g chocolade en de pindakaas in een klein steelpannetje, terwijl je continue roert.
  10. Als het gesmolten is, roer de cornflakes erdoor en laat even afkoelen.
  11. Verdeel het cornflake-mengsel over de marshmallow laag.
  12. Laat helemaal afkoelen en snijd met een kartelmes in stukken.

Geeft 5-6 stukken

6 Responses

  1. Marike

    Waar heb je dit recept nu weer vandaan getoverd? ;)
    Ik zit hier stuiterend achter mijn computer bij het zien van deze foto’s.
    Een leuke uitdaging voor deze week om te maken!

    Liefs,

    Marike

  2. Petra

    Wauw wat een heerlijk recept lijkt mij dit zeg!!!! Zo fout maar zooooo lekkerrrr…Ik ga het zeker binnenkort proberen…Kids hebben nog ff vakantie dus dat wordt een leuk klusje….
    THANX voor het recept….
    Groetjes Petra

  3. Anonymous

    Dat ziet er heerlijk uit. Zou je dit recept eventueel ook in kleine vormpjes kunnen maken, bijvoorbeeld een muffinvorm?

    Tien

  4. De Bakparade

    @ Tien
    Ik denk het wel, je moet het dan alleen veel korter bakken, misschien 10-15 minuten afhankelijk van hoe veel beslag je in de vormpjes doet.
    Lijkt me trouwens wel super leuk, ook als traktatie :)

  5. Anonymous

    Het is gelukt, in kleine vormpjes. Volgende keer ga ik wel de verhoudingen wat aanpassen, want ik had nu 6 vormpjes en kreeg wel een heel dikke brownielaag. Het verbaasde mij hoe goed hij smaakte met de appelmoes in plaats van boter. Hoewel, een minder dikke brownie… de marshmallow-laag plakte nu ook al enorm aan mijn cakepapiertjes vast en met een dunne onderlaag wordt dat natuurlijk nog veel gekker.
    Anyway, heel lekker recept! Ik ga dit nogeens maken en struin ondertussen verder op je blog.

    Tien

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.