Wentelteefjes zonder ei?
Wentelteefjes zonder melk?
Wentelteefjes bakken zonder toegevoegde boter?
Onmogelijk?
Nee hoor :)
Niet lekker zeker?
Juist wel!
Ei-vrije, Melk-vrije Gezonde Oven Gebakken Wentelteefjes
Nodig:
- 2 medium bananen
- 2/3 cup = 165 ml sojamelk
- 2 el keukenstroop
- snuf kaneel
- 3-4 sneden brood
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de banaan, melk, stroop en kaneel in de blender tot een glad mengsel.
- Sop de boterhammen in het bananen-melk mengsel totdat ze goed doordrenkt zijn. Leg de boterham dan op de bakplaat. Wat overblijft kan je er nog overheen gieten.
- Bak de boterhammen 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn geworden. Draai ze halverwege 1x om.
- Serveer met wat extra stroop, poedersuiker en natuurlijk wat lekker fruit :) voor een complete lunch.
Marike
…. ze zitten al in de oven:). Een heerlijke lunch voor mij en vriendlief.
Ik heb er een klein beetje ‘piment’ doorheen gedaan om de smaak iets sterker te maken.
De cacoaboter en kokosboter staan al klaar als topping!;)
Thnx voor het recept!
Lieve groetjes,
M.
De Bakparade
@ Marike,
Haha jij bent snel :) Hopelijk vind ze je lekker… Ik hoor het wel tog?
Marike
Meid, het is een super recept! Heerlijk!
Op het moment dat je de blog plaatste, vond ik dit zo’n leuk recept..dat ik meteen aan de slag ben gegaan.
I like bananas! Die zorgen toch weer voor een heerlijke volle smaak…
Liefs,
Marike
Lydia
Wat een super idee om ei door banaan te vervangen. Ik heb gelukkig nog banaan in huis, dus kan ik het snel proberen.