Geroosterde Bananenijs (zonder ei, room of melk!)

posted in: Uncategorized | 1

Ik ben dol dol dol op mijn supermakkelijke banaanijs (gemaakt met alleen banaan!), ik eet het bijna elke dag, zeker nu ik zoveel bananen heb liggen.

Maar toen ik dit recept tegen kwam was ik meteen verkocht, het lijkt super veel op mijn bananenijs: er zit banaan in én het is best gezond is. Maar het is ook anders, het kost wat meer tijd en het is wat decadenter…

Maar nog niet decadent genoeg voor mijn verjaardag etentje, daar hadden we nog een chocoladebakje, chocoladesaus en oven gedroogde bananen gedipt in chocolade erbij. Die recepten komen nog deze en volgende week. Maar voor nu presenteer ik jullie:

Geroosterde Bananenijs in Chocolade Bakje
Aangepast van David Lebovitz

IMG_4322

Nodig:

  • 6 medium bananen (800-900g geschild)
  • 100g suiker
  • 25g boter, in kleine stukjes
  • 750ml sojamelk
  • 50g suiker
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl zout
  • 175g chocolade
  • 25g boter

Hoe maak je het:

  1. Chocoladebakjes:
    • Smelt de chocolade en boter (25g) au-bain-marie.
    • Knip 6 cirkels van bakpapier met diameter van 16cm.
    • Smeer de chocolade met een lepeltje op het bakpapier in een circelvorm, laat rond de randen 1-2 cm vrij.
    • Til het bakpapier voorzichtig op en leg het over een omgekeerd bakje.
    • Laat een nacht hard worden in de koelkast
  2. IJs: Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snijd de bananen in plakjes van 1cm en meng met suiker (100g) en boter in een ovenschaal.
  4. Bak 40 minuten en roer 1x tussendoor.
  5. Pureer het bananenmengsel in de belnder.
  6. Voeg de melk, suiker, citroensap en suiker toe en pureer weer.
  7. Laat helemaal afkoelen en laat dan de ijsmachine er ijs van maken.
  8. Haal 20 minuten voor serveren uit de diepvries, het is zelfgemaakt ijs, dus het word keihard in de diepvries!

Geeft +/- 2L ijs (het is meer dan genoeg voor 6 personen)

  1. M.

    … ik zie hier mijn dessertje al staan voor vanavond denk ik! :)
    Wat een leuk recept zeg! Kom je een beetje door je bananen voorraad heen?;)
    Ik ben benieuwd naar de cruesli.

    Groetjes,

    Marike

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.