Oven Gedroogde Banaanchips met Chocoladelaag

posted in: Snacks | 4

Een hele tijd geleden kwam er een keer de vraag aan mij of je zelf banaanchips kon maken, ik antwoorde daarop dat het me niet zo zinvol leek omdat je de banaanchips heel goedkoop kan kopen (bij toko/xenos) en ik ook niet zo’n fan ben omdat die chips echt chips zijn en gefrituurd zijn.
Maar toen ik een recept tegen kwam om de bananen te drogen in de oven, was ik natuurlijk verkocht :)
Ze worden niet zo droog als echte banaanchips, maar wel heerlijk zoet en een beetje kleverig en dat in combinatie met een dun laagje pure chocolade, is (mag ik het zeggen) echt goddelijk :)

Oven Gedroogde Banaanchips met Chocoladelaag

IMG_4282

Nodig:

  • 2-3 bananen
  • paar eetlepels citroensap
  • 50g pure chocolade (of melk natuurlijk of wit)

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de banaan in plakjes van ongeveer 1cm, doop ze in het citroensap en leg op de bakplaat.
  3. Bak de schijfjes 1h, draai om en bak ze nog eens 1-2h totdat ze redelijk aanvoelen. Laat ze afkoelen
  4. Smelt de chocolade (au bain marie of in de magnetron) en doop de chips in de chocolade of giet het over de chips als je lui ben (ik zal het niet verklappen ;))

4 Responses

  1. Ik heb net de oven gedroogde banaanchips gemaakt.Ik heb de banaanschijfjes maar 1/2 cm dik gesneden en ze werden niet volledig droog maar wel lekker zoet met een beetje zurige ondersmaak.
    En zelfs zonder het chocoladelaagje vind ik ze al super smaken! Ze zullen héél snel op zijn, dus moet ik snel weer bananen kopen en dan veel meer tegelijk maken.
    Is een gezond snoepgoed(als je tenminste de chocolade weglaat).
    Je zou ook nog eens kokos kunnen toevoegen aan de chocolade mmmmm chocolade-kokos-banaanchips.

  2. @ Lydia,

    Bij waren sommige ook nog een beetje zacht, maar vond ik eigenlijk wel lekker :)
    Is inderdaad super gezond en zelfs met chocolade, pure chocolade zit vol anti-oxidanten en je voegt niet zo heel veel chocolade toe…
    Is idd super goed idee om kokos toe te voegen, ik bedoel kokos en banaan is een match made in heaven ;)

  3. waarom moet je ze in citroensap dopen?

  4. @ Anoniem
    Om te voorkomen dat de banaan bruin word

Leave a Reply