Supersimpele Zelfgemaakte Chocoladesaus

posted in: Desserts, Maak het zelf | 0

Bij het heerlijke ovengeroosterde bananenijs van vorige week serveerde ik deze heerlijk warme, rijke, dikke en super simpele chocolade saus …
Zo lekker: het contrast van koud ijs en warme saus en de combinatie chocolade en banaan is natuurlijk altijd goed ;)

Supersimpele Zelfgemaakte Chocoladesaus
Aangepast van How Sweet It Is

IMG_4310

Nodig:

  • 65g suiker
  • 55g cacao
  • 2/3 el bloem
  • snuf zout
  • 85-100ml water
  • 5g boter

Hoe maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten met uitzondering van het water in een kom.
  2. Zet deze kom op een pan licht kokend water en roer af en toe.
  3. Breng ondertussen het water aan de kook.
  4. Als het water kookt roer je het water beetje bij beetje door de andere ingrediënten.
  5. Roer goed door en voeg zoveel water toe, totdat de gewenste dikte heeft.
  6. Gebruik het meteen of bewaar in de koelkast en warm het 10-20 seconde op in de magnetron.

Geeft ongeveer 200ml saus. 

Leave a Reply