Spotlight maandag: Chocolade Pindakaas Banaan Havermoutrepen Zonder Oven

posted in: Koekjes, Snacks, vegan | 10

 

De geen-oven-nodig-pindakaas-banaan mueslirepen zijn nog altijd een van mijn favoriete recepten. En ik wilde ze heel graag maken voor spotlight maandag, omdat ik denk dat niet iedereen begrijpt hoe lekker deze repen wel niet zijn. Maar tegelijk wou ik het recept wat gezonder maken en had ik geen rozijnen meer in huis. Dus deze keer bij spotlight maandag een nieuw recept, geïnspireerd op een (hele) oude..

Wat heb ik anders gedaan? Ik heb de hoeveelheid banaan en havermout verhoogd en de hoeveelheid pindakaas en suikerstroop verlaagd. Dit om het recept wat lager in calorieën, suiker en vet te krijgen. Verder heb ik er wat cacao aan toegevoegd, want je hebt nooit genoeg chocolade in je leven ;)

Andere baksels zonder oven?
Stroopkoek Roomkaas Balletjes
Snicker Truffels
Appelstroop Rijstwafel Repen
Pindakaas Fudge Chocolade Rijstwafelrepen

Heb je al meegedaan aan mijn give-away?

Chocolade Pindakaas Banaan Havermoutrepen Zonder Oven

IMG_5289IMG_5295IMG_5296

Nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 100g havermout
  • 30g suikerstroop of honing
  • 35g pindakaas
  • 1 el cacao

Hoe maak je het:

  1. Bekleed een rechthoekige vorm met plastic folie.
  2. Prak de banaan fijn in een medium kom.
  3. Voeg de pindakaas en suikerstroop toe en zet 20 seconde in de magnetron (de pindakaas en stroop worden dan vloeibaarder en makkelijker om te mengen).
  4. Roer goed door elkaar.
  5. Voeg de cacao en havermout toe en roer goed.
  6. Giet in de met plastic bekleedde vorm en vouw de plastic over het ‘’beslag’’. Duw nu met je handen zodat het een stevige koek word en alle hoeken van je vorm gevuld zijn.
  7. Zet minimaal 1h in de diepvries en snijd dan in stukken. Bewaar in de diepvries of koelkast.

Geeft 8 repen.
Voedingswaarde per reep nu en oorspronkelijk

Kcal 106 121
Eiwit 3 3,4
Koolhydraten 14,5 13,8
Vet 3,5 5,5
Verzadigd Vet 0,8 1
Vezels 1,6 1,3

10 Responses

  1. Vera Thirteen

    Banaan, chocolade en pindakaas is de best combination ever ^^
    Vandaar dat ik dit recept ook zeker moest proberen. Het is dan ook heerlijk!

    Alleen jammer dat ze niet echt hard blijven als je ze uit de vriezen haalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.