Suikervrije Pindakaas Rozijn Kokos Diepvriesrepen of balletjes

posted in: Koekjes, Snacks, Suikervrij, vegan, Zonder bakken | 1

Ik kreeg een hele tijd geleden een mailtje van Marike (hoi Marike :)) met een recept voor hazelnoot-rozijn pasta. Klonk echt super lekker, maak van 225g hazelnoten hazelnootpasta op dezelfde manier als pindakaas. En mix dan nog even 25g gewelde rozijnen mee.
Nu was ik het een beetje vergeten, totdat ik vandaag bij de molenwinkel een pot rozijn-pindakaas tegenkwam. En toen viel me weer in.
Maar die dag had ik ook zelfgemaakte kokosboter gemaakt en er zat nog een beetje in de keukenmachine. En toen begonnen mijn hersenen een beetje te draaien en draaien….

Pindakaas en kokos is een goede combinatie….
Oja ik zou ook nog een keer die Hazelnoot Rozijn Pasta maken.
Ik zou ook kokos-pindakaas-rozijn-pasta kunnen maken.
Wat zou er gebeuren als ik alle 3 in de keukenmachine doen?

En als zo’n gedachten bij mij opkomt dan MOET ik het gewoon proberen, dus zo gezegd zo gedaan.
Alle 3 in de keukenmachine en mixen maar.
Maar het werd meer een deeg dan een pasta (of je moet van hele dikke pasta houden).

Het lijkt een beetje op het deeg van de Pindakaas Koekjesdeeg Koekjes, maar dan nog lekkerder en nog makkelijker.
Ik kan er dus ook balletjes van maken en die in de diepvries leggen om op te stijven…
Nee, ik ben vandaag te lui om er balletjes van te draaien, ik duw het deeg gewoon in een met plasticfolie bekleedde vorm….

Zo gezegd, zo gedaan.
In de vorm, in de diepvries, Inge gaat stuk hardlopen, komt terug, denkt natuurlijk meteen aan de repen, loopt naar diepvries, neemt stuk (ze worden niet hard door de kokosboter en pindakaas), en weet ze heeft hele grote problemen, zó lekker…..

En voilà, zo ontstond weer een heerlijke, makkelijk en gezond koekjesrecept :)
En je moet me dit keer echt op mijn woord geloven, want ze waren zo lekker, dat ze te snel op waren om een foto van te maken :(

Pindakaas Kokos Rozijn Diepvriesrepen of balletjes

Nodig:

  • 2 el kokosboter
  • 2 el pindakaas
  • 2 el gewelde rozijnen (chocoladestukjes zou ook lekker zijn)
  • evt. extra suiker/zoetstof/stevia
  • scheutje melk

Hoe maak je het:

  1. Doe de kokosboter, pindakaas en rozijnen in de keukenmachine.
  2. Mix totdat zich een deeg vormt. Probeert er een balletje van te maken door een theelepel samen te duwen. Lukt dit, mooi dan mag je na stap 3, lukt dit niet voeg dan een scheutje melk toe en mix nog even. Proef het mengsel om te kijken of het zoet genoeg is, zo niet, mix er dan nog een wat suiker/zoetstof/stevia door.
  3. Bekleed een vorm met plasticfolie en stort het deeg erin. Duw goed aan. Of als je niet zo lui bent als ik, rol er balletjes van.
  4. Zet 1/2h in de diepvries en geniet :)

Geeft 6 repen of 20-25 balletjes (afhankelijk van de grootte)

Voedingswaarde per reep:

Kcal 67
Eiwit 1.5
Koolhydraten 2.2
Vet 5.5
Verzadigd vet 2.5
Vezels 1.2

One Response

  1. Oei, wat een geweldige uitvinding weer! Dit recept klinkt mij als muziek in de oren! Zeker het proberen waard… en tja, volgens mij kan ik er dan niet meer vanaf blijven! Haha!

    Liefs,

    Marike

Leave a Reply