Volkoren Wortel Abrikoos Cake

posted in: Brood, Cake, Snacks, vegan | 2

Ik vind wortel echt heerlijk, om zo te eten gewoon een rauwe wortel, wortelpuree met suiker en kaneel erdoor (dat ‘’recept’’ ga ik nog eens posten), en ik ben aan het experimenteren met wortel-vanille yoghurt ijs (komt nog, maar kan je wel al vertellen dat het goddelijk is ;)) En wat ook heel erg leuk is aan wortel je kunt er, omdat het een redelijke zoete groente is, heerlijke dingen mee bakken: Worteltjestaart Cruesli, Wortel Appel Repen of Tropische Vegan Wortel Ananas Taart.   

Vandaag dan ook een gezondere variant van de traditionele worteltjes taart met roomkaasglazuur, maar daarom niet minder lekker. Eigenlijk vind ik hem misschien nog wel lekkerder dan gewoon, heerlijk kleverig en niet te zoet en heerlijke abrikozen smaak (ik ben dol op abrikozen).
Ik gebruikte in dit recept abrikozen, maar je kan ook rozijnen of ander gedroogd fruit gebruiken.

Volkoren Wortel Abrikoos Cake
aangepast van Oh She Glows

IMG_5228IMG_5230
Nodig:

  • 125g geraspte wortel
  • 1 1/2 tl lijnzaad
  • 60ml = 65gram suikerstroop
  • 90ml melk
  • 40g appelmoes
  • 3/4 tl vanille-extract
  • 1/4 tl azijn
  • 60g bloem
  • 30g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 1/8 tl zout
  • +/- 60g gedroogde abrikozen, geweld en gehakt.

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een mini tulband of kleine cakevorm in.
  2. Meng de wortel, lijnzaad, siroop, melk, appelmoes, vanille en azijn in een grote kom.
  3. Meng in een andere kom de bloem, havermout, bakpoeder, baking soda en zout.
  4. Roer de natte ingrediënten door de droge, totdat het net gemengd is.
  5. Vouw de abrikozen door het beslag.
  6. Giet in de vorm en bak 45-50 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Geeft 6-8 kleine plakken 
Voedingswaarde per plak (uitgaande van 7):

Kcal 112
Eiwit 2,4
Koolhydraten 22,6
Vet 0,6
Verzadigd vet 0
Vezels 3,4

2 Responses

  1. Mmmm wortels, mmmmmm abrikozen! Lijkt me een zeer geslaagd recept! Misschien volgende week eens proberen (als ik het probeer laat ik zeker weten hoe het uitgedraaid is ;)).

  2. Kirsten

    Erg lekker deze cake! Ik heb er ook rozijnen in gedaan. Ik heb ook een groot deel van de stroop vervangen door anderhalve banaan en wat zoetstof. Smaakt prima!

Leave a Reply