Wist Je dat Woensdag Lijnzaad Ei

posted in: Uncategorized | 11

Je eieren in de meeste baksels heel makkelijk kan vervangen door 1 el gemalen of gebroken lijnzaad te mengen met 3 el kokend water en dit even te laten staan!
Zo kun je tot 2 eieren vervangen in een baksels.
En waarom zou je dit doen?
Lijnzaad is super gezond en bevat een heleboel gezonde vetten.  En lijnzaad heel veel vezels bevat! (en je weet het vezels zijn beste vriendjes met je darmen ;))
Eieren van kippen komen, die vaak (niet altijd) niet echt netjes behandelt worden…

Je kunt nog altijd meedoen….

11 Responses

  1. he dat is een goede tip!! die ga ik opslaan. ik eet heel veel lijnzaad, maar altijd alleen maar in yoghurt. laatst wel toegevoegd aan kaneelbroodjes (om ze wat gezonder te maken), maar dit is een super tip, ook voor als je eens geen eieren in huis hebt. lijnzaad is iets wat je eigenlijk standaard in de kast kunt hebben;-)

  2. Vezels zijn helaas niet de beste vriendjes van mijn darmen…. Ik zou het doen voor de kipjes, maar ik moet serieus even kijken hoe mijn lichaam er op zou reageren. Is 1el lijnzaad + 3el water vervanging voor 1 of 2 eieren? Er staat namelijk tot 2 eieren, dus ik weet nu niet goed of het gelijk staat aan 1 of 2 *bloos*

  3. Anonymous

    rijst dit ook??

    werkt het ook in cakes e.d.?

  4. Heb ik ook al over gelezen! Ga het binnenkort eens proberen :)
    De eitjes die ik gebruik komen wel altijd van onze kippen, die goed verzorgd worden, maar verandering kan geen kwaad!

  5. @ Uniflame
    Specifieke rede waarom je geen vezels mag? Er kunnen heel veel reden zijn waarom je niet goed reageert op vezels en de meeste liggen niet perse aan de vezels zelf. En het is 1 ei = 1 el lijnzaad+ 3 el water

    @ Anoniem
    Ik heb het al heel vaak gedaan, kijk eens op de blog voor de recepten! Eieren gebruik je meestal niet echt voor rijzen, maar meer voor binden, en je kan altijd extra bakpoeder toevoegen. Ik heb iig nog nooit echt problemen gehad met rijzen

  6. I agree..
    Ik gebruik het ook regelmatig! Super handig en gezond!

  7. @Inge: Ik heb wat je noemt een spastische darm. Alles wat volkoren is, dat gaat al fout bijvoorbeeld.

    (Uniflame op andere computer)

  8. Bij veel recepten vraag ik me af waarom daar in godsnaam ei in moet. Maar ja, soms is het gewoon beter.

    Bij andere recepten is het dan weer standaard om er ei in te doen, maar heb ik dat zelf nog nooit gedaan (of maar recent voor de eerste keer). Bijvoorbeeld bij pannenkoeken.

    In ieder geval een goeie tip!

  9. waarom maar ‘tot twee eieren’ vervangen door lijnzaad? Kan je er niet vier eieren mee vervangen?

    • Omdat lijnzaad toch net een andere structuur heeft dan ei en zijn functie anders vervuld. Ei kan bijvoorbeeld volume krijgen, dat kan lijnzaad niet.

  10. heel goede tip, mijn dochter wordt steeds ziek als ze eieren eet. Ga het zeker proberen

Leave a Reply