Een anders dan anders recept

posted in: Brood | 7

Ditmaal een handgeschreven recept van mij voor jouw, voor een goddelijk heerlijk pesto brood :)

IMG_2134

IMG_5363

IMG_5364

Voor meer instructie zie: How sweet eats

7 Responses

  1. Ik had het receptje ook gezien op die blog!
    Leuke grappige vorm hé! Ziet er lekker uit!

  2. Oei… dit klinkt goed! Ik ga het proberen :).

    Liefs,

    Marike

  3. Mmmmm…. Je blijft er laagjes vanaf trekken. Echt Super!! Ga zeker nog eens de kaneelversie maken en wat experimenteren met andere kruiden.

    Mijn deeg was alleen na de eerste keer rusten niet echt omhoog gekomen. Enig idee wat er mis is gegaan? t Was nieuwe gist. Ik las op internet dat t te maken kan hebben met het zout?

    Bedankt voor je leuke recepten! Keep up the good work!

  4. @Mb82

    Ik heb inderdaad wel eens gehoord dat als je te veel zout gebruikt of juist te weinig, het brood niet kan rijzen. Maar het kan ook zijn dat het op de tocht heeft gestaan (Ik zet mijn brood altijd in een magnetron die ik daarvoor 2 minuten heb laten draaien met een bakje water erin)…

  5. wat bedoel je bij volkoren meel (1c) met 165+50? ik wil dit brood dolgraag bakken, maar ik ben bang dat het niet gaat lukken als ik 215 gr volkoren meel ga gebruiken. Of wel?

  6. @ Gewichtsconsulente,
    dat moet wel 215g bloem zijn, maar onthoudt wel dat de hoeveelheid bloem die je nodig hebt afhangt van een heleboel zaken (onder andere bloem zelf en luchtvochtigheid), het deeg moet soepel zijn is het te nat dan voeg je nog wat bloem toe, is het droog voeg je 1 el water per keer toe.

  7. Oké, thanx, vandaag ga ik het proberen!

Leave a Reply