Stroopwafel Cupcakes met Karamelglazuur

posted in: Cake, Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks | 1

Ik had een hele lading stroopwafels over, van de review met een staartje en ik vond ze niet lekker genoeg om zo te eten. Wat doe je dan? Weggooien is natuurlijk zonde…

Ik had stroopwafel-roomkaasballetjes kunnen maken, erg lekker. Maar ik had ook al stroopwafelcakejes een tijdje in mijn hoofd en aangezien ik nog een bedankje voor iemand moest bakken, leek het me de uitgelezen gelegenheid om het een keer uit te proberen…

Resultaat? Heerlijk zoet cakeje met stukjes stroopwafel erin en een harde karamelachtige laag erbovenop. Ik blij, ontvangers blij, iedereen blij :)

Andere cakejes?

Stroopwafel Cupcakes met Karamelglazuur
Gebaseerd op dit en dit recept

IMG_5361

Nodig:

  • 190ml (soja)melk
  • 1/2 el azijn
  • 120g bloem
  • 90g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 35g margarine of 60ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract of 1 zakje vanille suiker
  • 4 stroopwafel (120gram), in stukjes + evt. extra voor garnering

Voor glazuur:

  • 1/2 el bloem
  • 60g suiker
  • 10g boter
  • 1 el melk
  • 1/4 tl vanille extract

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet 6 papieren cakevormpjes in een muffinbakplaat.
  2. Meng de melk en azijn en laat 5 minuten staan.
  3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en bakingsoda in een grote kom.
  4. Smelt de margarine.
  5. Voeg de margarine/olie en de vanille toe aan de melk en roer goed.
  6. Voeg het melkmengsel toe aan de bloem en roer snel door totdat het net gemengd is.
  7. Schep de stroopwafelstukjes erdoor.
  8. Schep het beslag in de vormpjes en bak ze 15-20 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn en een saté prikker er schoon uitkomt.
  9. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.

Het glazuur:

  1. Meng de bloem en suiker in een klein steelpannetje.
  2. Voeg de boter en melk toe en breng aan de kook totdat het echt borrelt.
  3. Laat het 1 1/2 minuten koken totdat het een lichtbruine kleur heeft.
  4. Haal van het vuur en roer de vanille erdoor.
  5. Smeer direct op de cupcakes (het word héél snel hard) en garneer evt. met nog een stukjes stroopwafel

Geeft 6 cupcakes

One Response

  1. Stroooopwafeeeeel.ja ja ergens heb ik wafel maker.Wacht ik zal het te vorschijn halen en dan maken en dan eten.Njam:)

Leave a Reply