Aardbeien Biscuit Boltaart

posted in: Gebak, Taart | 7

Ziet deze taart er niet prachtig uit? Ik ben er zelf in ieder geval heel erg trots op. Het is mijn eerste boltaart en het bleek makkelijker dan ik had gedacht. Enige puntje dat ik nog zou veranderen is dat ik de vulling zou verdubbelen (maar ik houd heel erg van vulling en deze vulling was heel erg lekker :)) en ik zou er nog verse aardbeien in de vulling te stoppen…

IMG_6226

Taartbodem:
Overgenomen van Yummy in my Tummy

  • 50g boter, gesmolten en afgekoeld
  • 180g suiker
  • 4 eieren
  • 100g bloem
  • 110g maïzena
  • snuf zout

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Vet een springvorm van 24cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Zet een kom op een pan kokend water.
  4. Klopt de eieren los in de kom met een mixer. Voeg een snuf zout toe en klop de suiker er schep voor schep in. Blijf nog 2-3 minuten kloppen nadat de laatste schep suiker erin is gegaan.
  5. Haal van het vuur en klop totdat het mengsel afgekoeld is.Het word een heel luchtig mengsel.
  6. Zeef de maïzena en bloem in de kom met eimengsel en vouw het erin.
  7. Roer de gesmolten boter door het beslag.
  8. Giet in de vorm en bak 30-40 minuten totdat de bovenkant lichtbruin in. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Snijd de randen los en klik de ringband los.

Aardbeien Vulling:

  • 75g suiker
  • 30g maïzena
  • 1/8tl zout
  • 250ml melk
  • 250g jam

Hoe maak je het:

  1. Meng de suiker, maïzena en zout in een klein steelpannetje.
  2. Roer de melk erdoor.
  3. Zet het op het vuur en breng al roerende aan de kook.
  4. Laat al roerende 2-3 minuten koken, totdat het dik mengsel is.
  5. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Boter crème:

  • 330g poedersuiker
  • 140g boter
  • 1 tl vanille
  • 2 el melk

Hoe maak je het:

  1. Klop de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel (dit duurt zeker 5 minuten).
  2. Roer de vanille en melk erdoor en klop nog eens 3-4 minuten.

Samenvoegen

  1. Bekleed een kleine kom met plastic folie.
  2. Snijd de biscuittaart in plakken van +/- 1 cm in doorsnee.
  3. Bekleed de vorm met 1 laag cake.
  4. Besmeer met de 1/2 van de aardbeienvulling.
  5. Leg er nog een laag cake op en besmeer met rest aardbeienvulling en dek tenslotte toe met de cakeplakken.
  6. Leg een stuk karton bekleed met plasticfolie op de bovenkant en zet daarop iets zwaars (een vijzel, blikken etc) laat het nu 30 minuten in de koelkast opstijven.
  7. Keer om op een plank.
  8. Besmeer de hele taart met de boter crème.
  9. Er zal boter crème overblijven en die kan je gebruiken om evt. gekleurd de taart nog meer te versieren. En eetbare parels zijn natuurlijk altijd goed :)

Geeft 1 taart, genoeg voor 8-10 personen

7 Responses

  1. Ja het ziet er fantastisch mooi uit:)Ik ben altijd niuwsgierig hoe het van binnen eruitziet:)

  2. He dat is hetzelfde recept voor de taartbodem als die ik gebruik. Ziet er mooi uit hoor!

  3. Ik ben ook benieuwd hoe hij er van binnen uit ziet! Hij ziet er iig prachtig uit en hij klinkt lekker!

  4. Wow wat is je taart goed gelukt voor een eerste keer zeg. Zou eventueel ook kunnen met een rechthoekige cakevorm denk ik, maar dan wordt het natuurlijk niet zo mooi als nu. Krijgen we de binnenkant met die leuke laagjes ook nog te zien? En wat was de inhoud van je bolvorm?

  5. Prachtig.. eerlijk waar een kunstwerk opzich! Zonde om op te eten ;). Ik ben benieuwd naar de binnenkant! Smaakte de taart lekker?

    Liefs,

    Marike

  6. @ Allemaal,

    Wat een lieve reacties allemaal :)
    Ik heb helaas geen foto van de binnenkant, ik was op de verjaardag en vond beetje aso om dan foto van binnenkant te gaan maken…

    @ Lydia
    Je kan het ook zeker in een vierkantenvorm maken, gewoon doormidden snijden dan.
    De bolvorm, was gewoon een klein kom…

  7. Anonymous

    Haai haai,

    Ik heb een beetje een vreemde vraag… Zou je een keertje (als je zin hebt natuurlijk!) uitleg kunnen geven over wat Maizena in houd? Hoe het komt weet ik niet maar op een of andere manier heb ik het idee dat Maizena slecht voor je is. Ik kan het op een of andere manier niet bevatten. En zodra ik Maizena in een recept zie staan sla ik het gelijk over…
    Zou je dus evt een keer bij je “wist je dat” uitleg willen geven??
    Zo niet ook geen probleem hoor. Maar ik zou het wel fijn vinden hihi

Leave a Reply