Panini a la Pomme

posted in: Brood | 7

Klinkt dat niet chique? Panini a la Pomme?

Je zou het zo op de kaart van een lunchroom verwachten, toch?

Het ziet er ook nog eens lekker uit, toch?

IMG_6142
IMG_6144

En het is super simpel te maken, toch?

Panini a la Pomme

Nodig:

  • 2 snede (rozijnen)brood
  • appelstroop
  • 1/2 appel
  • handje rozijnen
  • kaneel

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de panini maker/ tosti-ijzer voor.
  2. Snijdt de appel in 4-en en dan de partjes in dunne plakjes.
  3. Besmeer één snee met appelstroop en bekleed dan met plakjes appel.
  4. Bestrooi de appel met kaneel.
  5. Besmeer de andere snee dun met appelstroop en bestrooi met rozijnen.
  6. Leg de sneeën op elkaar en leg in het tost-ijzer en bak 3-4 minuten totdat de panini lichtbruin is.
  7. Snijdt schuin door en serveer

Geeft 1 panini

 

 

7 Responses

  1. Mmm, ben ik gek op!
    Lekker in combinatie met bacon ook:
    http://goodlookfood.blogspot.com/2011/03/new-breakfast.html

  2. Eenvoudig.. maar erg lekker! Een beetje griekse yoghurt of vanile kwark on the side en je ontbijtje/lunch of tussendoortje is klaar!!
    Prachige foto’s trouwens.. ik krijg er trek van ;).

    Liefs,

    Marike

  3. Ja het klinkt heel chique en smaakt zeker heel lekker;)

  4. @ Time,
    Helaas ben ik vegetarier, maar ik geloof graga dat het lekker is :)

    @ Marike en Dzoli
    Tnx voor de complimenten :)

  5. Anonymous

    kan je ook honing inplaats van appelstroop gebruiken?

  6. @ Anoniem
    Ja tuurlijk kan dat, maar dan proeft het wel heel anders. Ik maak wel eens honing met brie of je kan ook honing met banaan doen, zoveel variatie mogelijk ;)

  7. Ziet er lekker uit. Zelf zou ik het dan eerder met wit brood maken. Vind ik gewoon lekkerder. :)
    Nog bedankt voor je reactie op mijn blog. En voor je tips ivm de tosti.

Leave a Reply