Spotlight Maandag: Foccacia

posted in: Brood | 3

Ik ben dol op echt Italiaans brood, ciabatta goddelijke en focaccia is nog beter…
Dus maak het een keer zelf, het is heel makkelijk en zoveel lekkerder dan uit de winkel…

Deze keer met zwarte olijven, rode uien en rozemarijn en de andere (niet op de foto) met zwarte olijven, oregano en zongedroogde tomaten

Foccacia Rode Ui, Olijf en Rozemarijn

IMG_6151
IMG_6154

Nodig:

  • 350 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1 zakje instant gist
  • 2 el olijfolie
  • 2,5 dl lauw water
  • Ingrediënten voor erop, wat je wil :)

Hoe maak je het:

  1. Zeef de bloem en het zout boven een grote kom en roer de gist erdoor.
  2. Roer de olijfolie en water erdoor.
  3. Kneed het deeg 7-8 minuten tot het een soepel deeg wordt.
  4. Doe het deeg in een ingevette kom, denk af en laat 1-1.5 uur rijzen op een warme plek. (Magnetron die je eerst 3 minuutje hebt laten lopen, werk perfect)
  5. Kneed het deeg 1-2 minuten.
  6. Rol het deeg uit en leg het op een bestoven bakplaat. Bekleed het nu met de ingrediënten die je erop wilt.
  7. Dek weer af en laat 30 minuten rijzen.
  8. Besprenkel met eeen beetje water.
  9. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak het brood 20-25 minuten totdat het goudbruin is besprenkel het halverwege met een beetje water om te voorkomen dat er een korst ontstaat.
  10. Laat het brood afkoelen op een rooster.

3 Responses

  1. Ohhhhh heerlijk!

  2. Ja wie zou niet dol zijn op zo iets.Weer een gelukkte creatie:)

  3. Hmmm ziet er heel lekker uit!

Leave a Reply