Bakbenodigheden, deel II

posted in: Uncategorized | 7

Vorige week schreef ik al over de basis ingrediënten die je huis ‘’moet’’ hebben wil je een beetje kunnen bakken. En nu deel II, welke materialen heb je allemaal nodig?

IMG_6571

  • Springvorm, neem een beetje standaardmaat en liefst 2 of 3.
  • Cakeblik
  • Muffinblik, voor muffins en cupcakes
  • Papieren vormpjes; groot en eventueel klein.
  • Lepelsetje
  • Cup setje (niet op foto) als je veel Amerikaanse recepten gebruikt.
  • Keukenweegschaal!
  • Deegroller
  • Spatel om kommen helemaal leeg te krijgen.
  • Mixer
  • Kwast

Handig maar niet noodzakelijk:

  • Suikerthermometer als je snoep wilt maken
  • Keukenmachine of blender
  • IJsschep om deeg voor cupcakes te verdelen.

Ben ik nog dingen vergeten??

Wat vinden jullie absoluut noodzakelijk?

7 Responses

  1. Ik kan niet zonder mijn muffin tray:) Ik maak niet aleen muffins maar gberuik het ook om filopastry hapjes te maken en nog een paar andere dingen:)
    Ik vind je hebt super gekozen..dirt is de basis..

  2. Een beslagkom, een maatbeker(maatkan) en eventueel een taartrooster.

  3. oven, schort, houten lepel, spuitzak. Verder niet noodzakelijk, wel leuk;uitsteekvormpjes
    groetjes Liesbeth

  4. De Bakparade

    @Tine, Lydia en Liesbeth,

    Was blijkbaar toch nog wat dingen vergeten ;)

  5. Hoe groot is je keukenmachine? (de inhoud van mijn mengkom is 3L)

  6. @ Anoniem,
    Mijne is 3,4 liter!

Leave a Reply