Wow dat klinkt apart he? Maar ik zweer je deze repen zijn zo lekker en zo makkelijk je moet ze echt maken. De combinatie van het zoute van de pretzels en het zoete van de chocolade en marshmallows is echt in één woord goddelijk.
Maar ik zal je één tip geven om het recept nog makkelijker te maken, zorg ervoor dat alle ingrediënten gewogen en fijn gebroken klaar staan en dat je vorm met aluminiumfolie bedekt klaar staat. Heb je dat gedaan? Dan zijn deze repen in 5 minuten klaar en in 15 minuten klaar om gegeten te worden!
p.s. Dit is echt het perfecte recept om die pretzels die overblijven na feestjes in te verwerken.
Chocolade Marshmallow Pretzel Repen
Aangepast van Keep It Sweet
Nodig:
- 14g margarine
- 100g mini marshmallows (of zelfgemaakt)
- 65g pure chocolade
- 135g pretzels, in stukjes gebroken
Hoe maak je het:
- Bekleed een kleine springvorm met aluminiumfolie (ook de randen).
- Smelt de margarine in een middelgrote steelpan.
- Voeg de mini marshmallows toe en laat ze al roerende smelten.
- Haal de pan van het vuur als de marshmallows helemaal gesmolten zijn. Roer de chocolade erdoor, totdat deze helemaal gesmolten is.
- Roer de pretzel stukjes door.
- Giet het mengsel in de springvorm en druk het met je handen stevig in de vorm. Zet 15 minuten in de koelkast. Snijd in stukken en geniet!
Geeft 6 stukken.
Lydia
Vanochtend de chocolade-marshmallow-pretzel-repen gemaakt en 3 uur later zijn ze al voor 3/4 op. Heerlijk die combinatie van zoet en zout. In plaats van een bakvorm heb ik een kleine cakevorm gebruikt. De pan plakte naderhand wel ontzettend, maar dat heb ik er graag voor over.
De Bakparade
@ Lydia,
Ik vond ze ook echt verslavend lekker :)