De snacks van vooraf gaande weken, waren meestal zoet, net zoals de meeste recepten op deze blog. Wat kan ik zeggen? Ik houd nou eenmaal van zoete dingen en minder van hartige dingen. Ik kies koek over chips elke dag van de week. (Nu ik erover nadenk, ik eet echt nooit chips).
Maar omdat de meeste mensen af en toe wel zin hebben in iets hartigs en gezonde hartige snacks ook bestaan. Deze week iets hartigs. En toen ik aan een hartige snack dacht, dacht ik meteen aan hummus. Ik heb al eerder zoete hummus gemaakt, maar oorspronkelijk is hummus natuurlijk hartig. Maar gewone normale hummus? Dat is veel te saai, dus na een beetje rond kijken op het internet. Kwam ik via Finding Vegan, op een recept voor pizza hummus van Bittersweet en ik was meteen een fan :) Dus met een paar aanpassingen presenteer ik jullie Pizza Hummus, heerlijk op rijstwafels, crackers, als dip voor knapperige groente of gewoon zo van de lepel ;)
Andere hartige ideeën:
Witte Bonen Dip
Salt and Vinigar Geroosterde Kikkererwten
Pizza Hummus
Aangepast van Bittersweet
Nodig:
- 200g gekookte kikkererwten
- 1,5 el citroensap
- 1 teen knoflook
- 50g tomatensaus (passata)
- 15g edelgistvlokken (o.a. te verkrijgen bij De Weegschaal webshop)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- snuf cayenne peper
Hoe maak je het:
- Doe de knoflook in de keukenmachine en laat even draaien.
- Doe de kikkererwten erbij en laat draaien totdat de kikkererwten een soort meel vormen.
- Voeg 1 el citroensap, de tomatensaus, edelgistvlokken, kruiden en cayenne toe en maal fijn totdat het glad en romig is.
- Proef en voeg eventueel meer kruiden of citroensap toe.
Anonymous
moet je er edelgistvlokken bijdoen?
Tine
Leuk hé, die alternatieve hummus recepten?
Je hebt talloze varianten:
– Hummus met bieten
– Hummus met zongedroogde tomaatjes
– Hummus met gerookte of geroosterde paprika
– Hummus met wortelen
Yummy!
Irene
Goed idee om ook eens een hartig recept te plaatsen, ik hou daar wel van.
@ anoniem; volgens mij kan het ook zonder die vlokken hoor, ik maak het zelf juist vaak met olie om het wat smeuiger te maken
Dzoli
Hummus met alles;) Zo yummy.Net als gezonde snacks;) Niets verkeerd met sappige zoete wortel(ik eet het meestal heel uit de hand):)
De Bakparade
@ Tine
Wat grappig ik heb net een heerlijk recept voor wortel hummus gevonden, dat ik echt wil uitproberen. Maar bonen zijn zo neutraal van smaak dat je er zoveel mee kan varieeren.
@ Anoniem
Je kan de gist wel weg laten, maar het geeft een beetje hartige/kaasachtige smaak, die ik heel egr lekker vind :)
@ Dzoli
Ik ben ook dol dol op worteltjes zelfs zonder hummus :)
Tine
Die edelgist wil ik dringend ook eens aankopen. Heeft het dan een soort parmezaan-effect (omdat het lijkt op kaas)?
Anonymous
kan je dit in een blender maken?
De Bakparade
Waarschijnlijk wel, hoewel een keukenmachine makkelijker is…
gewoonkim
Sooow, wat is deze lekkerrrr!!
Had geen tomatensaus dus heb dat vervangen door ketchup. Heerlijk!! :)
gewoonkim
Ohja, en had geen edelgistvlokken.
Heb die er gewoon uitgelaten en dan hou je ook een prima recept over!