Koekie Monster Koek oftewel de Koekjes Cake

posted in: Cake, Koekjes, vegan | 7

Ik had iets goed te maken en hoe doe je dat? Je bakt koekjes! Maar niet zomaar koekjes natuurlijk, want je hebt wel iets goed te maken. Dus wat doe je? Je bakt een enorme koek zodat de bofkont die het ontvangt je vergeeft. Want wie kan zo’n enorme koek nou weerstaan?? Niemand toch?
En je hoeft er natuurlijk niet bij te vertellen, dat het stiekem heel gezond is, dat houden we tussen ons!

Koekie Monster Koek oftewel de Koekjes Cake IMG_6563

Nodig:

  • 80g havermout
  • 90g appelmoes
  • 200g kikkererwten
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/4tl baking soda
  • 110g bruine suiker
  • 70g pure chocolade, gehakt
  • 1 tl oploskoffie opgelost in 1el warm water.

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (diameter 22) met bakpapier.
  2. De kikkererwten en appelmoes in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten met uitzondering van de chocolade toe en meng wederom tot een glad mengsel.
  4. Schep de chocolade door het beslag.
  5. Schep het beslag in de springvorm en duw tot een redelijk platte ronde koek (het is een dik beslag en zal niet de hele bodem bedekken).
  6. Bak 25-30 minuten totdat de koek lichtbruin is en de bodem nog een beetje nat is.

Geeft 1 hele grote koek, ongeveer 6-8 porties.

7 Responses

  1. Het gebruik van kikkererwten i.p.v. bloem zag ik eens op de site van Chocolate Covered Katie.
    Gek idee! Smaakt het goed? Krijg je een krokante koek?

  2. te het ook was dat je goed moest maken ik wed het was ok toen je met dit fanatstische nbaksel eraan kwam:)

  3. Wat een bijzondere ingrediënten zeg! En hoe krijg je dat blauw zo blauw?!

  4. Ha weer een glutenvrij recept, daar maak je me blij mee!
    Net als de quinoa-havermoutkoejes die ik eerder deze week maakte, wil ik dit recept ook weer op het coeliakieforum doorgeven (uiteraard met bron vermelding), vind je dat goed?

    Maar help me nog even met dat baking soda.. Waar koop je dat? Ik ken het niet, gebruik overal altijd alleen bakpoeder voor.

  5. De Bakparade

    @ Tine,
    Het idee komt ook van daar :) De koek is best zacht is echt een combi tussen een cake en een koek.

    @ Vlijtig Liesje
    Met kleurstof ;)

    @ Irene
    Natuurlijk mag dat :)
    Baking soda is hetzelfde als zuiveringszout, bicarbaat, maagzout en kun je bij drogist/toko krijgen!

  6. Meid, ik heb deze koek vanmiddag gemaakt en het was een heerlijke traktatie voor mijzelf en vriendinnen. Ik heb de suiker vervangen door honing. Verder heb ik er wat chia zaadjes en bijenpollen aan toegevoegd om de ´gezondheidswaarden´ nog meer op te schroeven. Top recept!

  7. Ik heb deze koek eindelijk eens een keer gemaakt, echt heel erg lekker en makkeijk te maken!

Leave a Reply