Pindakaas Chocolade Zoete Broodjes

posted in: Brood | 9

Zoals jullie misschien weten ben ik dol dol dol op pindakaas en al helemaal in combinatie met chocolade, geef mij een rijstwafel met pindakaas en hagelslag en je hoort me 10 minuten niet ;)

En zoals jullie weet post ik ook belachelijk veel recepten met pindakaas erin. Ik bied hier overigens mijn excuses voor aan, aan mensen met een pinda allergie en mensen die pindakaas niet lekker vinden.

Maar ik kwam tot de schokkende conclusie dat ik al een dikke maand (vanaf 31 juli om precies te zijn) geen recept met pindakaas meer had gepubliceerd en dat kan natuurlijk niet…
Dus ik hoop het goed te maken, met een wel heerlijk recept:

Pindakaas Chocolade Zoete Broodjes
Aangepast van Koffie Kaneel Broodjes

Picnik collage

IMG_6256
IMG_6265

Nodig:

  • 185ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 360g volkorenbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50g suiker
  • 1/4 tl zout
  • 5 el appelmoes
  • 4 el suiker (kan je ook weglaten, als er al suiker in de appelmoes zit)
  • 5 el pindakaas
  • 100g pure chocolade, in stukjes

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
  2. Warm de melk op tot deze lauwwarm is, voeg de gist toe, roer goed en laat 5 minuten staan.
  3. Meng ondertussen 240g bloem, suiker en zout in een grote kom.
  4. Roer er 5 el appelmoes en het melkmengsel door, tot een dik deeg ontstaat.
  5. Voeg nog 60g bloem toe en roer wederom tot een deeg.
  6. Voeg de rest van de bloem toe (60g) en kneed het in 15-20x tot een glad deeg.
  7. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een grote rechthoek.
  8. Verwarm de pindakaas 30 seconde in de magnetron zodat deze wat vloeibaarder is.
  9. Besmeer de deeglap met pindakaas, maar laat 1-2 cm rondom vrij en besprenkel met chocolade.
  10. Rol de deeglap strak op en snijdt er ongeveer 6-10 repen van.
  11. Leg de rolletjes in de springvorm dicht tegen elkaar aan (als er wat van de vulling uitvalt kan je het erg gewoon weer terug in stoppen).
  12. Bak de broodjes 20-25 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.

Geeft 6-10 stuks.

9 Responses

  1. Lies

    Geen excuses nodig hoor, tenminste niet naar mij toe, aangezien ik ook gek ben op pindakaas :)
    Ook dit recept lijkt me weer lekker!
    Het is dat ik op het moment niet aan de pindakaas mag, anders zou ik het zo gaan maken, haha.

    Btw, Ik zag eerst de foto’s, en vond het even lijken of dat je een wrap met pindakaas en vlokken aan het oprollen was. :-P

  2. De Bakparade

    @ Lies

    Haha, inderdaad als je niet weet wat het is dan ziet het er best raar uit :)

    @ Dzoli en Yvonne
    Echt proberen! Zo lekker (ik wou dat ik er nog had…)

  3. gewoonkim

    Heb deze broodjes gisteren gemaakt en zelfs m’n huisgenoten waren er over te spreken!

    Heb de rest in de vriezer gedaan, handig ook om ze zo uit de vriezer mee te nemen voor onderweg!

  4. gewoonkim

    En als ik een zakje Gist gebruik van Dr. Oetker, moet ik dan nog steeds de gist oplossen in melk?

    Want op de verpakking van Dr Oetker staat dat oplossen niet nodig is?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.